USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.86

У Луцьку 7 будинків – без опалення. Де найбільші пориви і коли їх ліквідують

2 Листопада 2021 10:05
Станом на 2 листопада 2021 року декілька будинків на території Луцька – все ще без опалення. Причина – численні пориви на теплотрасі.

Про це під час розширеної наради у Луцького міського голови розповіла директор департаменту «Центр надання адміністративних послуг у місті Луцьку» Лариса Карп’як.

«У результаті численних витоків маємо декілька будинків без опалення. Триває ліквідація поривів у будинках на вулицях Лесі Українки, 23, Конякіна, 14, Гетьмана Мазепи та інші», – зазначила посадовиця.

Своєю чергою, директор ДКП «Луцьктепло» Іван Скорупський поінформував, що у зв’язку зі зниженням середньодобової температури на території Луцької громади опалювальний сезон розпочали 11 жовтня. Спочатку забезпечили теплом лікарні та освітні заклади, а з 18 жовтня тепло почали подавати до осель населення.

З його слів, станом на 2 листопада тепло подали на 762 житлових будинків Луцька.

«На жаль, зношуваність 80% теплових мереж не дала можливості своєчасно забезпечити теплом всіх споживачів. З початку опалювального сезону на теплових мережах виявили 44 пориви. Сьогодні 17 із них не усунули. Але частина із них є незначними і подача тепла на об’єкт не припинялася», – каже очільник «Луцьктепла».

Він зауважив, що найбільш проблемним був порив на магістрально-тепловій мережі по проспекту Соборності 42 та 42а (так званий ринок «Формула»). Його усунули за дві доби з подальшим відновленням теплопостачання житлових будинків 40-го кварталу.

Іван Скорупський підкреслив, що часто пориви на теплотрасах ведуть до заміни мереж. Зокрема, під час ліквідації пориву на території ЗОШ № 4 у Луцьку замінили 28 метрів мережі, ЗОШ № 5 – 33 метри, ЗОШ № 22 – 38 метрів , ЗОШ № 16 та ДНЗ № 8 – 48 метрів тепломереж.

Заразом керівник комунального підприємства проінформував, що 1 листопада спеціальні бригади проводили роботи із відновлення подачі тепла в будинки на Київському Майдані 3, 5, 7.

Він заначив, що протягом дня 2 листопада планують відновити теплопостачання у будинках на вулиці Відродження 14-б та Молоді, 6.

Зі слів посадовця, розпочали роботи й на інших житлових будинках, щоб у найближчому часі відновити подачу тепла.

На це Луцький міський голова Ігор Поліщук відповів, що вважає старт опалювального сезон 11 жовтня правильним рішенням, оскільки є час усунути всі пориви та недоліки, що виникли під час пуску.

«Але потрібно зробити правильні висновки і вжити заходів, щоб на наступні роки цих поривів було менше. Добре, що ми створили цьогоріч шість бригад, бо інакше аварії усували б значно довше», – наголосив мер.

Він порекомендував Івану Скорупському залучати до ліквідації поривів підрядників.

«Звичайно, підрядники не зможуть виконувати зварювальні роботи, але вони можуть працювати важкою технікою. Тому пропрацюйте цей варіант на майбутнє», – звернувся міський очільник.

Окрім цього, Ігор Поліщук дав доручення Івану Скорупському скласти схему найбільш зношених, потенційно небезпечних мереж міста і починати роботу по залученню пільгового кредиту ЄБРР на заміну мереж до початку наступного опалювального сезону.

Очільник Луцька зауважив, що у місті є складна аварійна ділянка від початку ринку «Формула» до гіпермаркету «Там-Там». На її ремонт потрібно щонайменше 16 мільйонів гривень і бюджетними коштами проблему не вирішити.

Вікторія СЕМЕНЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Поліщук Показати IP 2 Листопада 2021 10:30
16 мільйонів гривень. А скільки обійшовся ремонт проспекту Воля?
Лучанка Показати IP 2 Листопада 2021 12:15
Смішно.що опалення при добрій плюсовій температурі.гріж повітря.бо всі мають відкриті вікна.яв будинках гаряче,а от Луцьк тепло.керужттся.що перевели звже на зимову систему опалення Тобто.крм Читать.що не буде чим палити.але зараз роблять парники в квартирах.Чому такі невігласи.так роблять??щоб зимою мерзли?бо зараз все випалить??дибілізм керівників причетних до цього -зашкалює
1 до Лучанка Показати IP 2 Листопада 2021 12:56
"добра плюсова температура" лише днем! вранці і ввечері вже дубак, вночі ще холодніше пропонуєте мерзнути вночі і просинатись з соплями чи величезну систему опалення на пару годин вимикати, аби таким бов..рам не був "парник вдома"?
123321 Показати IP 2 Листопада 2021 12:55
Опалювальний сезон потрібно починати в пору, а то так скоро Луцьктепло його починатиме з серпня. Щоб не було аварій, то літом треба випробовувати мережі тиском, а перед опалювальним періодом робити пробні пуски, або хоча б проганяти насосами в системах воду під тиском.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus