USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.70 9.85

У Луцьку будинок на півтори доби відключали від газу. Пояснили чому

18 Листопада 2022 10:50
Багатоквартирний будинок на проспекті Грушевського, 17 у Луцьку півтори доби був без газопостачання. Його відключили без попередження.

Про це розповіла Суспільному жителька Лідія Бовчалюк.

Щоб повернути газопостачання жильцям будинку запропонували укласти договори на технічне обслуговування внутрішньогазових мереж.

«Вони почали майже вимагати складення договору технічного обслуговування внутрішньогазових мереж. Вартість його становить 300 гривень, оплата проводилася на місці в квартирах готівкою. На запитання, що буде, якщо я не складу договір, була відповідь, що газопостачання не буде», – розповів мешканець будинку Василь Козачук.

Як розповів майстер «Волиньгазу» Руслан Янчик, перекрили газ у будинку через витік. Що ж до договорів, то раніше технічне обслуговування будинкових систем входило до тарифу за доставку газу, зараз, зі слів майстра, це покладено на власників помешкань. Такі правила діють з 2018 року.
«Якщо хтось не погоджується, то там ви газ не відновлюєте?» – запитали у працівника «Волиньгазу».

«Відновлюємо, але якщо там буде якась ситуація аварійна, то їх відключать, і прийдеться їм за поновлення платити великі гроші, тобто, їх без договору після цього відключення ніхто не включить безкоштовно. Те, що раніше колись в тариф входило, наразі це окремо на платній основі», – розповів Руслан Янчик.

Станом на 15:00 17 листопада газопостачання в оселях лучан відновили.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анна Марія Показати IP 18 Листопада 2022 21:57
Проспект перемоги 17.взагалі без тепла з початку опалювального сезону

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus