USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку – чемпіонат області з карате за підтримки Фонду Ігоря Палиці

2 Червня 2018 13:00
Близько двох сотень каратистів зібралися в Луцьку з Волині та Львівщини, аби позмагатися за звання кращого. Відкритий чемпіонат Волинської області з кіокушинкай карате, відкритий кубок міста Луцька серед початківців та відкритий чемпіонат Волинської області серед дорослих та юнаків з карате відбувається за підтримки Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом».

Змагання проходять в ОДЮСШ «Колос».

Президент Волинської обласної федерації з кіокушинкай карате, 3 дан, Віктор Москвич розповів, що спортсмени приїхали з Трускавця, Дрогобича, Ковеля, Луцька, Нововолинська.

«Сьогодні у нас відбуваються традиційні змагання, які ми проводимо щороку. Приємно, що останнім часом я спостерігаю потужний розвиток цього виду спорту. Варто зауважити, що на Олімпійських іграх в 2020 році в Японії карате буде представлене як олімпійський вид спорту, тому ми набираємо обертів і нам є куди рости. Загалом, ми працюємо для того, що оздоровлювати молодь та виховувати гідними людьми. Адже карате це не просто бойові вміння захисту, а й певна філософія, яка вчить спортсменів перемагати себе, поважати старших, розуміти, що сила це не засіб для нанесення травм супернику, а це повага до ближнього та терпіння.

Зауважу, що ці змагання відбуваються за підтримки Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом». Приємно, що він і сам у спорті, займається ним та підтримує усе, що з цим пов’язано, а особливо проявляє турботу до підростаючої молоді», - розповів Віктор Москвич.
На відкритті змагань учасників привітав син почесного президента Волинської обласної федерації кіокушинкай карате Олександра Лазорка Іван.

«Дивлячись на всіх вас, я впевнений, що у нас буде успішне майбутнє. Пишаюся тим, що тут є такі яскраві дітки, талановиті. Тому бажаю усім перемагати щодня, щоб весь світ знав, що український народ могутній», - звернувся до спортсменів Іван.
Серед тих, хто приїхав для виходу на татамі, й Георгій Комаров з міста Дрогобич Львівської області.

«Карате я займаюся вже 6 років. У цей спорт мене привіт дядько, аби я навчився захищатися, як на мене – це вдалося. На сьогодні є я трикратним чемпіоном України, а в майбутньому маю намір стати тренером і передавати досвід новому підростаючому поколінню», - каже хлопець.
Після рівняння на Прапор та звучання Державного Гімну, спортсмени зійшлися у сутичках на двох майданчиках.

Змагання триватимуть приблизно до 15:00.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus