USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Козацький турнір із рукопашу гопак у Луцьку зібрав майже 200 учасників. Фото

3 Лютого 2024 19:53
У Луцьку відбувся традиційний козацький турнір із рукопашу гопак під назвою «Сильним доля усміхається». В обласній дитячо-юнацькій спортивній школі зібралося майже 200 юних спортсменів, наймолодшим із яких чотири роки.

Змагання, які в місті відбуваються вже впродовж багатьох років, організував спортивний клуб козацьких бойових мистецтв «Герць». Підтримку надав департамент молоді та спорту Луцькради та Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом».

Серед учасників – спортсмени з Луцька та 15 дітей рівненської школи «Роксоланія». Їх поділили на вікові категорії 4-9 років та 10+ років. Чимало дітлахів уперше беруть участь у змагальних поєдинках.
Читати ще: Змагалися майже 200 учасників: у Луцьку – козацький турнір. Фото

Долучилася до змагань 8-річна лучанка Кароліна. Дівчинка відвідує секцію з рукопашу гопак майже пів року. До цього займалася танцями, але віддала перевагу саме козацькому бойовому мистецтву. Каже: хоче бути сильною і вміти захистити себе та однокласників від хуліганів. У стартових двох поєдинках юна спортсменка здобула перемоги.
Читати ще: Хто став переможцем шкільної спартакіади Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом». Фото

Керівник клубу козацьких бойових мистецтв «Герць» Роман Ковальчук розповів, що серед майже двохсот учасників є і новачки, і ті, хто тренується тривали час. Особливо корисними змагання були для початківців.

«Спочатку діти вікової категорії 4-9 років змагаються в дисципліні «Боротьба навхрест». Після цього виходять учасники, старші за десять років. Для них підготували вільну козацьку боротьбу – складніший вид боротьби, з яким впораються досвідченіші спортсмени. Ті, хто вперше на змаганнях, мають змогу випробувати власну міць, перебороти страх та здобути нагороди», – закцентував Роман Ковальчук.
Голова правління Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Катерина Шкльода зазначила, що Фонд уже не вперше підтримує змагання з рукопашу гопак, які стали традиційними для міста Луцька.

«На турнірі зібралися майже 200 дітей, чимало батьків щиро вболівають за них на трибунах. Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» із радістю підтримав ці змагання, адже козацькі бойові мистецтва – гарне спортивне дозвілля для дітлахів. Тут у них розвивається почуття любові та патріотизму до Батьківщини. Вони – віра у світле майбутнє та наша гордість», – наголосила Катерина Шкльода.
Читати ще: У Луцьку на мініфутбольному турнірі «рубалися» батьки та вчителі. Фото

Першими боролися наймолодші учасники, які за свої старання отримали пам’ятні нагороди та солодкі подарунки. Досвідчені спортсмени підготували для молодого покоління показовий виступ.
Потому боротьбу розпочали учасники старшої категорії. Для них також підготували подарунки та медалі.

Дмитро КЛИМЧУК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Луч Показати IP 3 Лютого 2024 21:01
Був би в Україні бойовий гопак були б пісні, а так це вигаданий двобій.
Луч до Луч Показати IP 4 Лютого 2024 08:09
У 1985 році було зібрано матеріал з дослідження лицарського мистецтва українців, і у Львові Володимир Пилат відкрив експериментальну школу з дослідження Гопака як бойового мистецтва. У 1987 році офіційно засновано «Школу Бойового Гопака». От так він і зявився))
Промінь Лучу Показати IP 4 Лютого 2024 10:48
Якби зкацаплене товариство знало, скільки за царату було витерто з народної пам'яті старовинних пісень, то принаймні б мовчало. По-друге, кожний народний танець в давнину мав ритуальне значення. Тобто готував людину до певних фізичних та психологічних випробувань. Якщо хореографи під час реставрації танцю побачили в ньому певні силові вправи, то значить вони там були. Усі єдиноборства будувались на основі відповідних старовинних танців.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus