USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку дали нове життя старому тролейбусу. Відео

9 Січня 2020 15:44
На Луцькому підприємстві електротранспорту відремонтували тролейбус 1985 року випуску.

Поки ЛПЕ чекає на 30 нових тролейбусів, із ситуації нестачі транспорту виходять як можуть. Тож днями представили відремонтований транспортний засіб, якому вже 35 років, йдеться в сюжеті телеканалу «Аверс».

Роботи тривали менше ніж пів року, на них витратили близько 650 тис. грн. До слова, один новий тролейбус коштує 8-9 млн грн.

Директор ЛПЕ Володимир Пуц каже: хіба що покрівлю тролейбуса не міняли, все інше – новеньке: підлога, двері, сидіння. «Це не перший транспортний засіб, який ми випускаємо після капітального ремонту. Тут повністю переварена рама, замінені всі агрегати, карданний вал, мости, тяговий двигун, допоміжні двигуни, – розповідає керівник ЛПЕ. – Повністю салон перероблений. Це перший тролейбус із сучасною обшивкою, вона не піддається корозії, не ржавіє, це сучасний матеріал».

Після встановлення валідаторів тролейбус буде готовий до обкатки. «Залишилося провести пробну обкатку без пасажирів. Після такого ремонту 50 кілометрів випробовується тролейбус. Перевіряється в русі, робота всіх механізмів і систем, – пояснює головний інженер ЛПЕ Володимир Бабич. – Він на сьогоднішній день в нашому депо найдосконаліший».
Працівники підприємства електротранспорту прогнозують, що оновлений тролейбус прослужить лучанам ще п’ять-сім, а то й більше років. Тим часом на комунальному підприємстві близько половини усіх тролейбусів потребують капітального ремонту. А це близько 20 транспортних засобів, їх будуть оновлювати по можливості.
Про новий-старий тролейбус і те, що нині триває процедура закупівлі 30 нових тролейбусів, нагадав і перший заступник Луцького міського голови Григорій Недопад.

«Ось так, фактично за наявності лише каркасної основи, відновлюють тролейбуси на Луцькому підприємстві електротранспорту. В процесі ремонту замінено всю несучу частину кузова, зовнішня обшивка виготовлена з алюмінієво-композитної панелі і закріплена спецзасобами. Дана обшивка не піддається корозії і не потребує додаткового фарбування, – написав посадовець у Facebook. – До слова, триває процедура закупівлі 30 повністю нових тролейбусів для Луцька. Наразі процес залежить від термінів фінансування проєкту з боку інвестиційного банку. Сподіваємось, до завершення весни, початку літа нові тролейбуси курсуватимуть вулицями нашого міста і значно поліпшать інфраструктуру громадського транспорту. А наразі фахівцями підприємства ЛПЕ здійснюється капітальна реставрація існуючих транспортних засобів. Фактично, після такого капітального ремонту, місто отримує майже нові тролейбуси, що слугуватимуть надійно і протягом тривалого часу».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
Анонім Показати IP 9 Січня 2020 16:19
Здається мені, нам натякають, що їздити нам і далі на металобрухту...
& до Анонім Показати IP 9 Січня 2020 22:33
Який металобрухт.Експортний варіант Швейцарські до нас не доїхали то наш поїде до них.
Хідео Кодзіма Показати IP 9 Січня 2020 16:21
Як тобі таке Ілон Маск ?
Борис Показати IP 9 Січня 2020 16:27
Вартість швейцарського тролейбуса з алюміневим корпусом, запасом ходу на АКБ 60 км та кондиціонером була 800 000 грн. Зараз курсують замість Луцька у Запоріжжі та Чернівцях.
Анонім до Борис Показати IP 9 Січня 2020 16:41
А от ми підтримаємо вітчизняного виробника.
Лачанин до Борис Показати IP 9 Січня 2020 17:39
35тис $ ??? Та ну... значно більше.
Мешканка Показати IP 9 Січня 2020 16:29
Дєдуля іди на пенсію і візьми Бабіча. Дай дорогу молодим
Коля Показати IP 9 Січня 2020 17:48
Яке свято у нас "новий" тролейбус скоро заживемо Ура .
Олександр Показати IP 9 Січня 2020 18:33
Навіщо я це подивився? Тепер не буду спати в ночі
Zzzz Показати IP 9 Січня 2020 18:56
Прикольно, обшили композитом
Анонім Показати IP 9 Січня 2020 19:21
Обіцяних нових тролейбусів не буде,кінець казочці.Чекаємо пів року,всі забувають про обіцяне і готуємось до нової порції"нових тролейбусів на початку 2021 року"з ефектом вау.
Тролейбусоюзер Показати IP 9 Січня 2020 20:45
А ось те віконце з маршрутом зверху - в чому проблема була його залишити?? Дизайн тролейбусу втратив, без нього виглядає як колгоспний тюнинг!
х Показати IP 5 Лютого 2022 00:07
Коли вже той Бабич на пенсію піде. Відремонтували вони тролейбус... ага... На тиждень його може хватись, а там буде сипатись прямо на дорозі... Все на чесному слові тримається... На місце Бабича краще пошукайте людину, яка дійсно зацікавленна в якості виконанних робіт, а не оце окозамилювання...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus