USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку дітям дали можливість відчути себе «Айвазовськими» та «Ван Гогами»

26 Липня 2015 19:00
Відчути себе талановитими художниками та провести творчий діалог із іменитими митцями, відтворюючи та надаючи нового життя їхнім картинам, змогли луцькі школярі під час майстер-класу від Фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк».

Унікальний захід відбувся у приміщенні Художнього музею, на території Замку Любарта.

Перше знайомство потенційних художників із мистецтвом відбулось із надзвичайно цікавої екскурсії музейними залами, яку юним гостям провела завідувач закладу Зоя Навроцька.
З широко розплющеними очима діти слухали захоплюючі розповіді про історію написання окремих картин, особливості художньої майстерності митців різних епох, починаючи з першої половини XVII століття і аж до сучасності.
«Мандруючи» у часі під час споглядання картинних шедеврів різних часів, пані Зоя постійно наголошувала, що для того, аби створити будь-який із творів, потрібно наполегливо працювати:

«Якби ви поцікавилися, до прикладу, у відомого художника-мариніста Івана Айвазовського, як же йому вдавалося настільки реалістично змальовувати шторм на морі, він вам відповів би, що усе це завдяки тривалій та важкій праці», - зазначила мистецтвознавець.
Після того, як школярі оглянули усі зали, їм дали змогу реалізувати власні таланти під час майстер-класу під керівництвом музейних працівників зі створення творчої інтерпретації полотен виставки «Малярство Луцька другої половини ХХ початку ХХІ століття».

Так, кожній дитині запропонували перемалювати на вибір одну із картин геніїв сучасного художнього мистецтва. Серед них, твір художниці Олени Бурдаш, виконаний у стилі так званого «наївного мистецтва», «Подорож у свідомість»;
«Натюрморт» Олександра Валенти;
«Натюрморт з динею» Григорія Чорнокнижного;
різнобарвану «Осінь» Петра Сензюка.
З особливостями виконання цих робіт учнів познайомили наукові співробітники Художнього музею міста Луцька Дмитро Зінько та Оксана Силюк, а також дизайнер музею Ольга Щерба.

«Завдання Фонду - розгледіти таланти дітей навіть в умовах фінансової нестабільності й розбудити у їхніх душах природні обдарування, а я вірю, що такі є у кожного. Лишень потрібно їх вчасно помітити й дати поштовх до пробудження того, що нуртує або приховане в душі. Кожна дитина талановита по-своєму», - зазначила заступник голови правління Фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк» Ірина Констанкевич.Окрім цього, вона розповіла, що у рамках «творчих діалогів» майстер-класи триватимуть протягом трьох місяців. За цей час до мистецької роботи планують залучити 180 дітей
.
Після закінчення циклу занять малюнки, створені під час майстер-класів, об’єднають у тимчасову виставку. А під час презентації експозиції кращі 5 творів отримають цінні нагороди від Фонду Ігоря Палиці. «Які саме, наразі це - таємниця», - заінтригувала журналістів заступник голови правління Фонду. До слова, на честь завершення проекту всі учасники акції візьмуть участь у флешмобі «Я люблю Луцьк, я люблю Художній музей».

А тим часом, перші учасники проекту уже завершили власні роботи.
Увесь творчий процес тривав під акомпанемент класичної музики на роялі.
«Малювання надихає мене на хороший настрій. Усі картини відомих художників - по-своєму гарні. Але особливо мені сподобались твори, на яких зображений Луцьк ХХ століття. З плином часу наше місто дедалі більше змінюється. У майбутньому можливо спробую зобразити сучасний Луцьк, хоча я й не вважаю себе художницею», - каже 12-річна Катерина Нікітюк.
Зауважимо, що набір у групи триває. Контактні телефони для запису: 099-705-69-37, 097-431-73-27, 78-2233.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Яна Показати IP 26 Липня 2015 19:25
А чого так мало діток, усього п'ятеро?
Бабуся Показати IP 26 Липня 2015 21:31
Зато піару нв всі 100
Лучанин до Бабуся Показати IP 27 Липня 2015 08:04
Якби не сиділа в інтернеті і не транділа, то зводила б онуків на цікаву акцію, а то виростуть такими ж невігласами. Кількість дітей залежить від бажання батьків іх чомусь навчити. Там і телефон доречі вказаний. Хоршу справу варто і попіарити, бо негатив і чорнуха вже в горлі. Молодці волинські новини,та й працівники музею, що придумали розвиваючу цікавинку для дітей.
!!! до Лучанин Показати IP 27 Липня 2015 11:29
Взагалі то це проект Фонду Палиці.
Вася Показати IP 27 Липня 2015 06:39
В Раде сообщили о самоубийстве одного из руководителей "Азова" На Украине найден повешенным один из командиров украинского полка «Азов» Ярослав Бабич. Об этом на своей странице в фейсбуке сегодня написал его бывший сослуживец, депутат Верховной рады Дмитрий Линько. , - нехай про це напишуть! )))
Яні Показати IP 27 Липня 2015 10:44
Дітей було 7. А в кожній групі по 10. Мистецтво і малювання це не масовка.
питання Показати IP 27 Липня 2015 13:54
Де можна записатися у групу? Хто може сказати?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus