USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.40
  • PLN 9.71 9.93

У Луцьку доповнюють програму співфінансування житла для бійців

9 Листопада 2016 14:41
Зміни щодо нормативної площі житла, яке купуватимуть для учасників бойових дій на умовах співфінансування, схвалили у бюджетній комісії міськради.

Про це стало відомо під час постійної комісії Луцької міськради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів 9 листопада.

Як повідомив директор департаменту економічної політики Олександр Озінович, під час розгляду проекту програми забезпечення житлом на умовах співфінансування учасників бойових дій, інвалідів війни, які були призвані на військову службу по мобілізації для участі в проведенні антитерористичної операції, а також членів сімей загиблих (померлих), зниклих безвісти військовослужбовців зазначених категорій на 2017-2019 роки депутати висунули декілька пропозицій щодо змін. Отже, у вже затверджений під час сесії міськради документ пропонують внести два доповнення.

Так, пропонують визначити, що співфінансування у розмірі 25% забезпечується за рахунок коштів як бюджету міста, так і за рахунок інших джерел, не заборонених законодавством (а не лише за рахунок міського бюджету, як у чинному варіанті програми). Окрім цього, в одному з пунктів пропонують вказати, що максимальна нормативна площа житла становить 21 метр квадратний загальної площі житла на кожного члена сім’ї плюс додатково 10 метрів квадратних на сім’ю. У разі проживання учасника програми самостійно, норма становить 50 метрів квадратних. Голова комісії Павло Данильчук запропонував вказати, що у разі проживання самостійно нормативна площа становитиме до 50 метрів квадратних.

Пропоновані зміни члени комісії рекомендували підтримати.

Нагадаємо, що за станом на 1 вересня на квартирному обліку перебуває 193 родини учасників бойових дій. Учасників програми проситимуть відмовитися від забезпечення земельною ділянкою на пільгових умовах у Луцьку, а також знятися з пільгової квартирної черги. У рамках програми передбачають можливість співфінансувати купівлю до 60 квартир для учасників бойових дій на рік.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus