USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку змагаються пожежники з семи країн

30 Травня 2019 17:20
Рятувальники з Болгарії, Литви, Чехії, Казахстану, Молдови, Білорусі та України протягом двох днів змагатимуться за звання найкращих у Луцьку.

Саме обласний центр Волині цьогоріч вперше приймає Міжнародні змагання з пожежно-прикладного спорту пам’яті пожежних героїв-Чорнобиля, які відбуваються 30–31 травня.

Так, до участі в ХХХІІ чемпіонаті зголосилися не тільки збірні команди України, Білорусі, Болгарії, Литви, Чехії, Молдови та Казахстану, а й пожежні-рятувальники з Волинської, Рівненської, Чернігівської областей, Києва, спортсмени Національного університету цивільного захисту України, Черкаського інституту пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля та Львівського державного університету безпеки життєдіяльності ДСНС України.
Два дні вони визначатимуть найкращих у підйомі по штурмовій драбині у вікно 4-го поверху учбової башти, пожежній естафеті, подоланні 100-метрової смуги з перешкодами та бойовому розгортанню від пожежної мотопомпи.

Усі етапи проходитимуть на стадіоні «Авангард» або на території 25-ї державної пожежно-рятувальної частини.

Відкрили ж змагання за участю почесних запрошених гостей та в присутності усіх спортсменів. Розпочалася ж урочистість із театралізованого прологу «Герої, які врятували світ».
Присутнім нагадали, що саме пожежники першими прибули до місця аварії на Чорнобильській АЕС. Так, намагаючись погасити пожежу на реакторі, загинули 28 із них.

У пам'ять про їхню жертву в небо випустили 28 кульок.
Опісля до учасників змагань, присутніх, серед яких були й ветерани пожежної охорони, цивільного захисту та цивільної оборони, пожежно-прикладного спорту та учасники ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, звернувся перший заступник голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій, генерал-лейтенант Служби цивільного захисту Олег Мельчуцький.
«Ця щорічна спортивна традиція допомагає нам зберігати пам'ять про подвиг справжніх героїв, їхню самопожертву, яка врятувала світ від полум’я Чорнобиля. І мені сьогодні дуже приємно бути присутнім тут і бачити таке широке представництво міжнародних делегацій... Разом із вами ми знаходимо сили вшановувати подвиги минулого», – сказав він і додав, що на змаганнях представлені найсильніші команди, які за підсумками останнього чемпіонату світу посіли призові місця.
Голова Волинської облдержадміністрації Олександр Савченко звернув увагу на те, що на Волині організовують низку змагань міжнародного рівня, зокрема з легкої атлетики.
«Ми стаємо все популярнішими. Волинь завжди рада достойно себе представити і належно прийняти гостей. Я навіть не сумніваюся в тому, що переможе, звичайно, дружба, але попереду буде затята боротьба, професійна волинська команда. Так склалося, що п’ять років назад ми одні з перших пішли захищати наші кордони, так і наші пожежні щодня рятують людей від пожеж, палаючих торфовищ і лісів», – зазначив посадовець.

Вітання від депутатського складу і голови Волинської обласної ради Ігоря Палиці усім присутнім передав заступник голови облради Роман Карпюк.

«Хочу побажати усім успіхів у змаганнях, нехай учасникам вони запам’ятаються нашою гостинністю», – зауважив він.
Насамкінець слово взяв міністр МНС України 2002–2005 років, президент Федерації пожежно-прикладного спорту України, віце-президент Міжнародної спортивної федерації пожежних та рятувальників Григорій Рева.
«Дуже приємно, що сьогодні на цьому чудовому стадіоні в тридцять друге проходять змагання в пам'ять про героїв Чорнобиля. Дійсно, герої не вмирають. І я скажу, що служба ДСНС, пожежна охорона протягом 32 років віддає шану тим, хто врятував світ від планетарної катастрофи. Це не тільки змагання, а й підготовка до дій за призначеннями, тому що пожежно-прикладний спорт готує до гасіння пожеж, порятунку людей, народного добра. Мені дуже приємно, що дійсний очільник головного управління МНС України у Волинській області Володимир Грушовінчук за ці роки підняв пожежно-прикладний спорт на Волині на високий щабель», – сказав Григорій Рева.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Смл Показати IP 31 Травня 2019 11:47
Хто 1,2,3 місце віграв я не бачу
ЗНАЮ Показати IP 4 Червня 2019 09:41
1. Білорусь; 2. Україна; 3. Казахстан. А не бачив, тому що завершились змагання 31.05.2019

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus