USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Луцьку три дільниці досі не подали остаточних протоколів

27 Жовтня 2015 21:32
Результати голосування по двох дільницях у Луцьку повідомлять не раніше, ніж завтра. Таке рішення прийняли у зв'язку з виявленими порушеннями.

Про це повідомляє Волинське агентство розслідувань.

Представники ДВК дільниці № 071025, яка була останньою, на якій уточнювли протокол, привезла документ до ТВК. Проте у документах знову знайшли помилку.

Члени ДВК повідомили, що при першому заповненні протоколу допустили помилки, тож їхній протокол повернули на уточнення. Представники ДВК привезли до Луцької міської виборчої комісії вже уточнені протоколи. Члени ТВК прийняли примірники протоколів та перевірили їх. Проте під час перевірки виявилося, що в одному з двох примірників уточнених протоколів про вибори до облради знову вказали неправильну цифру. Помилку визнали механічною, тож другий примірник, який був заповнений неправильно, вкотре відправили на уточнення ДВК.

Помилка була лише в протоколах до облради. А протоколи по голосуванню до міської ради та за міського голову в ТВК вже є всі уточнені.

Тож, комісія прийняла усі документи щодо голосування за депутатів міської ради та мера. Члени комісії займуться підрахунком остаточних результатів голосування та вирахують кінцеве відсоткове співвідношення згідно з результатами волевиявленння по міській раді та претендетів на крісло мера.

Щодо примірника протоколу щодо голосування до облради, члени ДВК довезуть його до 9:00 години у середу, 28 жовтня.

Окрім цього, Луцька міська виборча комісія 28 жовтня проведе перерахунок голосів на дільниці № 071072. Відповідне рішення прийняли під час засідання ТВК 27 жовтня.

Луцька міська виборча комісія розглянула скаргу голови Луцької міської організації політичної партії «Громадський рух «Народний контроль» Михайла Шелепа щодо порушень, зафіксованих при прийомі документів 72-ої дільниці у ТВК.

Зокрема, у скарзі вказано, що після уточнення протоколів представники ДВК у незапечатаному пакеті виявили невідповідність цифр між номером пакету та номерами розміщених у ньому протоколів. Шелеп зафіксував відповідне порушення та оформив акт о 14:00 годині 26 жовтня.

«У них два бюлетені не сходяться», – додав Шелеп. Тож, він наполіг на перерахунку голосів, бо невідомо, у яких протоколах вказана правильна цифра.

Комісія проголосувала «за» повторний перерахунок голосів, який призначили на 9:00 28 жовтня.

Також, керівник Волинського обласного осередку політичної партії Блок Петра Порошенка «Солідарність» та кандидат у депутати Луцької міської по 38-му окрузі Роман Романюк подав до ТВК повторно заяву про перерахунок голосів на окрузі № 071090. Заяву відхилили, проте голоси перерахують через виявлені факти незбігу даних у протоколах.

Заяву Романюк подав до ТВК 27 жовтня. У повторній заяві він вказав, що територіальному окрузі зафіксовали численні порушення.

Кількість виборців 1195, загальна кількість голосів – 1164, кількість недійсних бюлетенів 32, не враховують 0. Проте у сумі виходить, що проголосували 1196 виборців, тобто на один більше від фактичної кількості. Тож подальші підрахунки були неправильні. До того ж, під час підрахунку голосів виявилий бюлетень з невідкріпленим талоном.

Тож Романюк ставив під сумнів результати підрахунку і просив провести перерахунок голосів на цій дільниці. До заяви кандидат в депутати додав акт про зафіксовані порушення. Акт підписав лише один виборець, а не два, як вимагає законодавство. Тому заяву відхилили, проте рішення про перерахунок таки прийняли через виявлені у ході обговорення факти розбіжності у кількості бюлетенів.


Обговорення ситуації у ТВК тривало годину. Виявили неточність у протоколі даної дільниці. Тож голова ТВК запропонував для правильності підрахунків здійснити перерахунок голосів. Члени комісії підтримали таку пропозицію, тож вже завтра, 28 жовтня, голоси перерахують.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 27 Жовтня 2015 23:07
Вечер перестает быть томным - СМИ пишут о силовом захвате милицией избирательных комиссий в Одессе ибо мэром стал не тот, кто нужен грузину. и он использует опробованные в Тбилиси методы.
радован до Анонім Показати IP 28 Жовтня 2015 08:56
грузин борется с мафией. Но возможно ли это?
Анонім до радован Показати IP 28 Жовтня 2015 10:36
И за это Грузия требует от Украины его выдачи?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus