USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.50 39.80
  • PLN 9.65 9.85

У Луцьку грабіжника, який виніс дриль з «Нової лінії», посадили на 7 років

21 Січня 2024 22:45
Сім років за ґратами проведе чоловік, який вчинив відкриту крадіжку дрилі в одному з гіпермаркетів в обласному центрі Волині.

Відповідний вирок ухвалив Луцький міськрайонний суд.

Злочин стався 18 травня минулого року в «Новій Лінії» на вулиці Шевченка. Сергій Т. взяв з торгового прилавку дриль марки Felisatti F90122, вартість якої становить 1856 гривень, після чого помістив її під куртку та намагався винести з магазину.

Коли Сергій Т. проходив повз касову зону в напрямку виходу з приміщення супермаркету, його дії виявили. Незважаючи на це, чоловік продовжив злочин та покинув приміщення гіпермаркету з вкраденим товаром.

Дії Сергія Т. кваліфікували за ч. 4 ст. 186 КК України (грабіж). Касири та охоронці «Нової лінії» розповіли на суді, що намагалися зупинити чоловіка. Коли зрозуміли, що він виносить з приміщення товар, вони кричали йому, аби той зупинився, однак злочинець не зреагував на це та втік.

Сергій Т. вину визнав частково, зазначивши, що орган досудового розслідування невірно кваліфікував його дії, оскільки він вчинив не відкрите викрадення чужого майна, а здійснив крадіжку таємно, мовляв його дії ніхто не бачив. Зі слів обвинуваченого, він вчинив крадіжку в присутності працівників магазину і побіг в іншому напрямку, при цьому його ніхто не зупиняв. Тому, переконаний Сергій Т., його дії були непомічені.

Також обвинувачений вказав, що показання свідків є надуманими та не підтверджуються іншими доказами. Свідків він не бачив і не чув, щоб ті робили йому зауваження, чи бігли за ним. Грабіжник просив суворо його не карати та врахувати, що збитки відшкодовано.

Проте твердження обвинуваченого, що його дії необхідно кваліфікувати, як крадіжку, а не грабіж, суд вважав безпідставними, оскільки вони не ґрунтуються на дійсному змісті досліджених доказів.

Врахувавши усі обставини справи, суд призначив грабіжнику покарання у виді семи років позбавлення волі.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Коля Показати IP 21 Січня 2024 22:58
Краще б його на війну відправили ! Рови копати
Justice Показати IP 21 Січня 2024 23:06
От дурний, у цій країні треба красти мільйонами, точно на волі був би..
Зомбіланд Показати IP 22 Січня 2024 00:13
Надіюсь вже дуже скоро візьмуться за наших суддів, прокурорів і іншу нечисть...
Клава Показати IP 22 Січня 2024 02:08
щось мало дали за крадіжку на 1856 грн.. - лише 7 років.. хай знають суворість українських законів всілякі штефанеси - то ошивались по президіях, то повтікали..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus