USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку юні журналісти дослідили секрети ток-шоу та інтернету

20 Березня 2021 09:54
14 команд з різних регіонів Волині об’єднав обласний турнір юних журналістів, який провела Мала академія наук.

Учасники команд заздалегідь готували розгорнуті відповіді на 16 запитань, які стосувалися різноманітних сфер журналістської діяльності. Інтелектуальні герці відбувалися за схемою доповідач-опонент-рецензент. Тобто кожна з команд почергово відстоювала свою позицію, критикувала точку зору противника та аналізувала виступи обох учасників.
Науковий рівень дискусії, аргументи та заперечення оцінювало фахове журі. До нього увійшли і науковці та студенти ВНУ імені Лесі Українки, і журналісти. Найбільше зацікавлення викликали питання, які стосувалися політичних ток-шоу, нових медіа, функцій журналістики в сучасному суспільстві. Учасники турніру відчайдушно виборювали кожен бал. Свідченням цього є не лише запеклі суперечки, а й те, що три відбіркові етапи та фінал тривали майже п’ять годин поспіль.


Читати ще: Юні волиняни на один день стали членами фахових журі

Найвищою точкою напруги став фінал. Здавалося, він збадьорив втомлених учасників. Цьому сприяли і відібрані запитання, і енергія ведучого дискусії. Після емоційного третього раунду, під час якого команди аналізували вигадану ситуацію зі зниклим автобусом (команда-доповідач навіть презентувала відеосюжет), перемогу здобули представники Луцької гімназії № 18.
Друге місце розділили між собою команди Луцького НВК № 9 та Волинського наукового ліцею-інтернату. Третє місце – за командами з Ковеля, Волинського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Небесної Сотні, Ратнівської ТГ.

Олександр ДУРМАНЕНКО
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus