USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Луцьку - картини Карела Якубека

12 Грудня 2014 08:14
Повноцінна виставка робіт Заслуженого художника України Карела Якубека «Миттєвості осяяні натхненням» відкриється у Луцьку.

Вперше у Луцьку у галереї сучасного мистецтва «Арт-кафедра» покажуть виставку робіт Карела Якубека. На ній буде представлено більше 100 робіт митця з приватної колекції Олега Гаврилюка.

Відкриття експозиції відбудеться сьогодні, 12 грудня, о 17.00.

У творчому доробку художника - пейзажі, натюрморти, полотна із зображенням Луцька та Луцького замку, портрети, жанрові та історичні картини. Як зазначають мистецтвознавці, всі твори об’єднує в одну, напрочуд цільну колекцію, висока культура малярства, витончене колористичне бачення, естетичний смак, життєстверджуюча тональність настроєвих лейтмотивів.



Довідка:

Народився Карел Якубек 10 грудня 1923 року в Ужгороді Закарпатської області.

Від 1964 року мешкав у Луцьку. Правлінням Художнього фонду УРСР його, талановитого, активного митця направили сюди для розбудови і становлення Художнього фонду Волині.


Тривалий час, працюючи головним художником цієї організації, він водночас очолював творчу секцію обласного відділення Спілки художників України.

Завдяки відповідальному ставленню до мистецтва й надзвичайно активній життєвій позиції Карел Якубек багато зробив для розвитку краю. Впливаючи на зростання професійного рівня творчо-виставкової роботи на Волині, художник сам створив об’ємний мистецький доробок (понад 600 творів), кожне полотно із якого гідне найкращих музейних експозицій.

Виставкова географія художника надзвичайно обширна. Міста й містечка України, Київ, Москва, Львів, Замость, Хелм, Влодава. Його твори зберігаються в музеях та приватних колекціях США, Канади, Німеччини, Польщі, Угорщини тощо.

В 1998 році Карелу Якубеку присвоєно почесне звання Заслуженого художника України. У 2004-му він став лауреатом Волинської обласної мистецької премії імені Йова Кондзелевича.

26 грудня 2008 - художник помер. Похований в Луцьку.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus