USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.50 40.00
  • PLN 9.70 9.86

У Луцьку хочуть запровадити «мораторій» на МАФи

17 Серпня 2016 11:32
Проект рішення, яким пропонують обумовити видання дозволів на встановлення малих архітектурних форм у Луцьку, готують у міській раді.

Про це стало відомо під час засідання міськвиконкому сьогодні, 17 серпня.

Так, заступник Луцького міського голови Сергій Григоренко під час розгляду низки питань щодо надання дозволів на встановлення МАФів на вулицях міста повідомив, що на чергову сесію готують проект рішення про введення «мораторію» на встановлення таких кіосків.

Якщо це рішення приймуть, то вже з 1 вересня встановлювати МАФи дозволятимуть лише тоді, коли вони відповідатимуть комплексним схемам розміщення тимчасових споруд, затвердженим міськрадою. А видача дозволів на встановлення МАФів на вулицях, де не ухвалені комплексні схеми розміщення торгових павільйонів, - припиниться.

Зокрема, планується, що для встановлення МАФів на цих вулицях, надаватимуть відповідь, що суб’єкти господарювання можуть звернутися у міську раду, коли такі схеми розроблятимуться.

Наразі схеми розміщення тимчасових споруд затверджені щодо 12 вулиць, в роботі ще схеми 13 вулиць, зокрема, Дубнівської, Володимирської та бульвару Дружби Народів.

Усього в місті - понад 400 вулиць, в місяць управління архітектури готуватиме по 2-3 комплексні схеми.

Крім того, чиновник повідомив: підприємцям, на чиї МАФи закінчується паспорт прив’язки, а самі кіоски вже стоять на луцьких вулицях по 10-15 років і мають непривабливий вигляд, – «будуть дякувати».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Лучанка Показати IP 17 Серпня 2016 12:23
Кому потрібні ці хліви? Вони тільки спотворюють місто випираючи в найбільш несподіваних місцях. Заборонити зовсім!!!!! В луцьку магазинів і базарів вистачає.
Анонім Показати IP 17 Серпня 2016 14:56
звичайно треба заборонити бо понастроювали ангарів з космічними орендами щоб торгувати в яких портібно ціни накручувати в 300% ... то як ще людей змусити в ті ангари йти....
Анонім Показати IP 17 Серпня 2016 15:02
Все робится по заказу багатіів! То гаражи знесли, тепер магазинчики
О! Показати IP 17 Серпня 2016 15:10
Хотіти не означає зробити! Погоджуюсь з "Лучанкою"! В багатьох містах від вітсутності мафів населення не страждає!
Микола Показати IP 17 Серпня 2016 15:17
Ви зніміть спочатку ті прокурорські, депутатські кіоски з теплотрас, газопроводів, рекламні щити татових синочків, що на людей падають. А потім - прийміть мораторій на прийняття дурних рішень розумним міськвиконкомом. Носитесь з МАФами, як дурень з писаною торбою.Вся суть в тому, що спокуса сильніша за Закон. Зробили з вулиці Кравчука - стежку Кравчука, так шо задаста полішка з Опелем не розминеться. Бо яке би ви мудре рішення не прийняли - у вас всеодно воно якесь не дуже мудре виходить. Робите вигляд, шо то тайна покрита мраком, а насправді крізь протерті штани дупа просвічує. Кури сміються...
Лучанин Показати IP 17 Серпня 2016 16:04
Нарешті Влада вирішила прийняти адекватне рішення по приведенню міста до європейськіх стандартів. Перше рішення було ще років з 10 назад, коли відкривалися магазинчики на зупинках але при одній умові, що власник магазину також за свої кошти побудує зупинку і зробить її благоустрій. І Дуже шкода тих підприємців , яким при забудові зупинок влада обіцяла , що нікому не будуть більше надавати дозволів для встановлення МАФів біля їх прілеглих територій (зупинок). тому , що зараз знову "хітрячки" заплатилі кому треба , понаставляли свої "коробочки" біля зупинок , при цьому не вклавши грошей в благоустрій міста, і торгують . Навіщо стільки хлібних та ковбасних кіосків понаставляли по місту ? Яка від них користь ? Ціни в них не від виробника, а такіж самі , як і в магазинах !!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus