USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

У Луцьку хочуть запровадити іменні стипендії для обдарованих школярів

20 Грудня 2016 20:55
Іменні стипендії міської ради у 22 галузях пропонують затвердити депутатам міськради.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії міськради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів 20 грудня.

Член комісії Богдан Богонос повідомив, що пропонують ухвалити проект рішення про іменні стипендії Луцької міської ради для обдарованих дітей міста Луцька. Так, передбачать, що для популяризації навчання міськрада призначить 22 іменні стипендії учням загальноосвітніх навчальних закладів міста Луцька, які мають високі досягнення у навчанні, спорті, мистецтві та беруть активну участь у громадському житті навчального закладу й міста. Стипендії пропонують призначати найкращим учням у кожній з галузей. Розмір стипендії становитиме 300 гривень на місяць та не підлягатиме індексації протягом року.

Стипендії іменуються на честь відомих діячів Волині або історичних постатей, діяльність яких пов’язана з нашим краєм, та призначаються за основними галузями наук: у галузі історії та краєзнавства – стипендія імені Сайчука Бориса Трофимовича; мовознавства (українська мова) – стипендія імені Левицького Модеста Пилиповича; мовознавства (іноземна мова) – стипендія імені Олени Пчілки; літературознавства і поезії – стипендія імені Олександра Богачука; математики – стипендія імені Дзядика Владислава Кириловича; фізики – стипендія імені Стефана Стубелевича; конструювання, винахідництва та технічної творчості – стипендія імені Арцеулова Костянтина Костянтиновича; музики (вокал) – стипендія імені В’ячеслава Хурсенка; музики (володіння музичним інструментом) – стипендія імені Стравінського Ігоря Федоровича; образотворчого мистецтва – стипендія імені Конзелевича Йова; географії – стипендія імені Тутковського Павла Аполоновича; біології – стипендія імені Липського Володимира Іполитовича; хімії – стипендія імені Олексеюка Івана Дмитровича; фізичної культури та спорту – стипендія імені Байсаровича Володимира Миколайовича; правознавства – стипендія імені Миколи Куделі; інформатики та інформаційних технологій – стипендія імені Кравчука Михайла Пилиповича; учнівського самоврядування – стипендія імені Калахана Андрія Сергійовича; театрального мистецтва – стипендія імені Наталії Ужвій; хореографічного мистецтва – стипендія імені Іллі Богданця; народознавства та фольклорного мистецтва – стипендія імені Голентюк Антоніни; журналістики стипендія імені Миколи Драгоманова; декоративно-ужиткового мистецтва стипендія імені Марії Кравчук.

Для організації роботи з розгляду, відбору та висунення кандидатів на іменну стипендію Луцької міської ради створюватимуть конкурсну комісію, яку очолюють співголови: голова постійної комісії міської ради з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства, освіти, науки, культури, мови та профільний заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради. Заступником очільників є начальник управління освіти Луцької міської ради. До складу комісії входять депутати Луцької міської ради, спеціалісти управління освіти, педагогічні працівники вищих та загальноосвітніх навчальних закладів, представники громадськості міста.

Члени комісії зауважували, що у профільній програмі управління освіти передбачене преміювання учнів луцьких шкіл. Депутат Григорій Пустовіт підтримав ініціативу щодо впровадження іменних стипендій, наголосивши, що додаткове стимулювання учнів не буде зайвим.

Отже, члени комісії рекомендували доопрацювати проект рішення щодо назв стипендій та переліку учасників.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus