USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.86

У Луцьку – художня виставка, на якій можна побачити портрети Зеленського та пілота KARAYA

29 Серпня 2023 16:11
Завтра у Галереї мистецтв на вулиці Лесі Українки у Луцьку стартує персональна виставка талановитого художника Олександра Кондрацького, яка відбуватиметься протягом двох тижнів до 14 вересня.

Інформаційному агентству Волинські Новини художник розповів, що раніше він не був виставковим артистом, але через численні прохання вирішив все ж провести виставку власних робіт.

Загалом на виставці буде презентовано дев’ять робіт Олександра Кондрацького, три з них буде присвячено темі «Війна навічно у картинах». Саме на цих трьох картинах зображені президент Володимир Зеленський, пілот KARAYA та дівчинка, яка символізує дорослішання українських дітей під час війни.

«Я є віруючим. Певний період часу під час війни ми служили військовим, зокрема їздили в Балаклію та Ізюм. Картину «Надто Доросла», на якій зображена дівчинка, написав саме за цими мотивами. Адже найважче було бачити дітей. На місці сліз – в очах цієї дівчинки змішались страх від чужих і гордість за своїх. Вона зарано зрозуміла цей контраст і зарано відчула себе дорослою. Надто дорослою. Дякую другу Андрію Гоцуляку за влучний опис до картини.

Портрет Зеленського під назвою «Mr.President» – це підтримка президенту. Я написав його портрет не з примусу, як це відбувалося в радянські часи, коли писали портрети диктаторів, а добровільно. Він один з небагатьох у світовій історії, хто був покликаний до подібної величезної відповідальності. Той, хто раніше смішив людей впродовж років, зараз став президентом воюючої країни у центрі Європи та центром уваги усього світу.

А KARAYA я написав, тому що він символізує образ воїнів. Кілька місяців тому я натрапив в Instagram на його селфі. Обличчя пілота було повністю залите кров‘ю, а знизу був підпис: «Ось що відбувається за кадром красивих відео з польотів. Нас нікому не зламати!» Так виникла ідея написати цю картину, яку я назвав «Криваві маки». Під час написання цієї картини використовувалася техніка поталь, тобто срібна фольга. Метал ніби виглядає з-під його закривавленої шкіри на обличчі», – зазначив Олександр Кондрацький.

Він також зауважив, що до кожної написаної ним картини буде опис та запросив лучан на виставку, яка розпочнеться 30 серпня о 16.00 в Галереї мистецтв на вулиці Лесі Українки 24А.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus