USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Світязькі хвилі, млин у Рокинях і Старе місто: луцький художник презентував виставку картин

5 Лютого 2022 16:37
Луцький художник Олександр Кузнецов представив персональну виставку з 30 картин, на яких зобразив краєвиди області.

Роботи митець презентував 3 лютого в культурно-мистецькому центрі «Красне» Палацу культури Луцька, повідомляє Суспільне.

Як розповів художник, за 50 років творчості він написав понад тисячу картин. У його доробку – пейзажі та натюрморти, а також старовинна архітектура Луцька.

Зі слів Олександра Кузнецова, на полотні любить зображати природу, натхнення черпає з власних спогадів.

«Часом, як зайдеш у ліс, ці споконвічні дерева побачиш, то вони торкають за душу. Ця картина з моїх спогадів, з моєї уяви. Мені хочеться оту глибину передати», – зазначив митець.

В альбом для замальовок Олександр Кузнецов занотовує власні емоції, отримані під час прогулянок, аби потім за допомогою фарби та ліній передає їх на полотні.
«Котяться і котяться одна за одною світязькі хвилі. У своїй величі Світязь неповторний. Ось загорівся, заграв його горизонт за озером і піднялось незабаром над обрієм червоне світило», – каже луцький художник.
Реалістичні твори Олександра Кузнецова показують красу Луцька та навколишніх сіл, вважає організаторка виставки та художниця Софія Пасюк. З її слів, колега-художник вміє знайти цікаві ракурси для зображення на полотні.

«Наш залив, наш Стир, вигляд на Старе місто, але він вміє знайти несподівані повороти, ми ніби всі там були, але от з такої точки не бачили», – каже Софія Пасюк.
Свої роботи митець виконує у давній малярській техніці лесування: наносить фарби тонким шаром поверх основного кольору. У результаті колір виходить глибшим.

«У техніці лесування використовує на перші плани мазки. Дивишся – і робота живе. Захід сонця, колористика, відтінки. Досить цікаві роботи, на контрастах, а є таки ліричні, м’які переходи», – ділиться враженнями архітектор Іван Хом’як.
З картинами Олександра Кузнецова познайомилася ще в дитинстві відвідувачка виставки Мирослава Чайка. Каже: завжди зачаровувало його реалістичне передання побаченого на полотні.

Роботи художника зберігаються у приватних колекціях Європи, Азії та Австралії. У луцькій галереї культурно-мистецького центру «Красне» виставка діятиме впродовж лютого.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Петро Показати IP 5 Лютого 2022 17:26
Молодець Кузнєцов. А зайдіть у виставкові зали галереї на Л. Українки. Там побачите "мистецтво". Фалоси, піпіськи, піхви, жопи... До чого ми докотилися!? "Модерн", бл*.. .
Анастас до Петро Показати IP 6 Лютого 2022 09:27
А ви не ходіть туди де фалоси і піпіськи, то може трішки легше вам спати стане.Або хоч заспокійливе приймайте.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus