USD 39.75 40.09
  • USD 39.75 40.09
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.92

У Луцьку масово хворіють діти: в поліклініках – черги до педіатрів

26 Січня 2022 16:33
У дитячих поліклініках Луцька – неабиякий ажіотаж. Педіатри кажуть: спостерігають сплеск захворюваності серед маленьких пацієнтів. Черги – усюди, на прийом записують на тиждень наперед.

Не менш завантажені й вузькопрофільні спеціалісти – черга на планову допомогу розписана майже на місяць наперед, повідомляє телеканал «Аверс».

«Після вихідних у нас дуже багато викликів. Давно такого не було», – каже старша медреєстраторка КП «Луцька міська дитяча поліклініка» Лариса Данилишин.

І якщо в поліклініці у центрі міста відносно не багатолюдно, там наразі приймають сім педіатрів, то в поліклініці на Чорновола навіть в обідню пору – безперервний потік маленьких пацієнтів. Наразі тут працюють 33 педіатри.

«Дітки хворіють і на респіраторні недуги, і на ковід, – повідомила медична директорка КП «Луцька міська дитяча поліклініка» Галина Ворон. – Учора кожен з педіатрів замість 30 (норма 24-30 прийомів) приймав по 60-70 дітей, плюс 70 телефонних дзвінків».

Читати ще: На Волині зросла кількість хворих на COVID-19 дітей: лікарі розповіли про симптоми та перебіг хвороби

Але в медзакладі запевняють: попри таку завантаженість і подекуди відсутність талонів, допомагають усім.

«Лікар вирішує, в якому режимі надавати допомогу: чи можна в телефонному, якщо легкий стан, а якщо треба, їдуть додому, – пояснює Галина Ворон. – У неділю, наприклад, було 34 виклики. Жодна дитина без допомоги не залишилася».

«Якщо людина прийшла навіть без запису – є черговий лікар. Але ми просимо деякий час зачекати і пацієнта обов’язково оглянуть», – запевняє заступниця директора КП «Луцька міська дитяча поліклініка» Наталія Кеда.

Тим часом батьки дітей зізнаються: дискомфорт через довге очікування мінімальний. Якщо в реєстратурі вже не можна записатися на прийом, а випадок невідкладний, телефонують своєму сімейному педіатру.
«Я не записувалася, вчора подзвонила, сказали, що наша лікарка на лікарняному. Запропонували прийти в той або он в той кабінет. А як оце діти хворіли на вітрянку, нам в телефонному режимі сказали, що робити», – розповіла одна з мам.

«Часом лікар приймає і без запису, коли критичний стан, входять в ситуацію батьків, дітей», – додала інша.

Медики кажуть: на планову допомогу черги розписані вже до середини лютого. Бо ж нині багатьох юнаків приписують до військкомату.

«Наприклад, хірург один, ортопедів двоє, й один з них зараз у військкоматі. Тобто фізично планову роботу сьогодні на сьогодні ми забезпечити не можемо», – каже Галина Ворон.

Лікарі пояснюють: схожа ситуація не лише в луцькій дитячій поліклініці. У таких реаліях медики змушені працювати по всій Україні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus