USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У Луцьку - масштабне студентське віче

21 Березня 2014 16:47
Декілька тисяч студентів луцьких навчальних закладів зібрались на центральній площі міста на віче миру.

Мітинг розпочався з ходи центральною вулицею міста. Близько трьохсот студентів з транспарантами та прапорами України та Євросоюзу вирушили від Луцького педагогічного коледжу.
Дорогою до них доєдналися студенти Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки.
А вже на центральній площі міста їх чекали сотні молодих людей з жовто-синіми стягами.

Віче розпочалося з виступу духовенства. Священики закликали українців бути гідними своїх побратимів, які проливали кров та віддали життя за наше краще майбутнє. Опісля всі разом помолилися.

Згодом на сцену вийшла громадська активістка Ольга Кревська. Дівчина зазначила, що нинішнє покоління – унікальне, оскільки не знало «совка».

«Потрібно повністю перезавантажити владу. Не потрібно міняти шило на мило», - заявила активістка.

Як приклад, Кревська розповіла про досвід Грузії, де після революції до влади прийшли молоді міністри, вік яких не перевищував 35 років.

Також зі сцену Євромайдану до студентства звернувся гість із Києва, голова ВМГО «Батьківщина Молода» Іван Крулько, який під час революційних подій у Києві був відповідальним за зв’язки з молоддю та студентами.
У своїй промові чоловік зазначив, що боротьба не закінчена, адже Росія оголила проти України меч війни: «Росія окупувала українську територію – Крим, організувавши там незаконний блеф, який вони назвали референдумом. Але, напевне, забули приказку про те, хто до українця з мечем прийде, той від нього і згине!», - зазначив Іван Крулько.

Ще один гість з Києва, ведучий київського Євромайдану Сергій Митрофанський звернувся до присутніх зі словами вдячності за їх активну боротьбу: «До мене приходили люди, і розповідали про тисячі небайдужих лучан, які організували Майдан у своєму місті. І одного разу до мене вийшли на сцену хлопці, вони попросили мікрофон, щоб зробити оголошення. Вийшли і сказали: «Луцькі студенти повстали, їх там тисячі!».
Тоді ж, з його слів, він пообіцяв, що коли боротьба закінчиться перемогою, він приїде в Луцьк та подякує мешканцям за те, що вони підтримали боротьбу проти диктатури: «Слава луцьким студентам, слава всім вам!», - подякував він.



Окрім того, зі сцени Євромайдану до молоді звернувся громадський активіст Роман Перванчук. Він закликав не опускати руки та протистояти окупації російського ворога. Також, перепросив за не завжди корректні методи залучення студентства до масових акцій, згадавши як активісти приходили у вищі навчальні заклади і закликали йти на Майдан.

Після цього до присутніх звернулася голова Студенської ради Волині Неля Жиговець.
Вона зазначила, що починаючи з перших днів Євромайдану, коли пролилася невинна кров молоді, студенти не були осторонь цих подій.

«Відтепер ніхто не осмілиться казати, що українці живуть за принципом «моя хата скраю, нічого не знаю. І тепер за кордоном кожен може з гордістю сказати «я – українець!».

Окрім того, зі словами вдячності студентам та з закликами не припиняти боротьбу, звернувся голова СГО «Молодіжна платформа» Захар Ткачук, голова студради СНУ Роман Герасимчук та студради ЛНТУ Олексій Табачук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 18
Анонім Показати IP 21 Березня 2014 16:59
А де Гузь????
123 Показати IP 21 Березня 2014 17:01
А де мама Олі?
1234 до 123 Показати IP 22 Березня 2014 18:20
Доця говорить про шило і мило, а мама якраз цим і займається.
11 Показати IP 21 Березня 2014 17:03
опять двадцять пять
Лучанин Показати IP 21 Березня 2014 17:29
Агітувати за мир під бандерівським прапором, ну це зовсім ідіотизм!
Ант до Лучанин Показати IP 21 Березня 2014 18:02
лучанину - з твоєї хворої голови виходить , що потрібно агітувати за мир під путінськими прапорами.
соромно дивитись до Ант Показати IP 21 Березня 2014 19:48
За мир треба агітувати під державним синьо-жовтим прапором!!! Щоб люби Сходу І Заходу були ЄДИНІ!!! а бандерівський прапор в теперішній політичній ситуації зовсім недоречний, якщо ви справді за мир і спокій в країні!!!!
студентка Показати IP 21 Березня 2014 18:08
А до чого тут "Батьківщина молода"??? Юля нам тут не потрібна!!! Досить політичного піару!!! Майдан теж студенти розпочали і чим це все закінчилось, кого зараз у крісла розсадили???!!! Зрадників України!!!
Анонім Показати IP 21 Березня 2014 18:17
Шановні студенти, а коли ви створювали майдан ви теж миру хотіли? Чи може вже набридло гратися в войнушки? Ходіння під різними гаслами до покращення ситуації аж ніяк не призведе, а от деяких ненормальних може лише спровокувати. Якщо ви хочете миру, то, для початку, починайте виправляти свої помилки!
Лучанин Показати IP 21 Березня 2014 18:31
І Україні єдиний національний і державний прапор - синьо-жовтий, витягувати нацистський прапор бандерівської партії розкольників, це продовження трагедії України! Хватить втрат небесної сотні і Криму.
Прапор до Лучанин Показати IP 21 Березня 2014 18:40
Де ви побачили прапор УПА на віче? Студенти прийшли лише з прапорами України, ЄС та символікою ВНЗ. Ті два нещасні прапори, яким присвячено більшість коментарів мають відношення до намету правого сектору, який встановлено на майдані
Лучанин до Прапора Показати IP 21 Березня 2014 19:54
В УПА були лише синьо-жовті та жовто-сині прапори в залежності підпорядкування бандерівцям, мельниківцям чи бульбівцям. Червоно-чорний прапор це партійний прапор створеної в 1940 році бандерівської ОУН(р). Треба хоч трохи знати українську історію.
Анонім до Лучанин до Прапора Показати IP 21 Березня 2014 21:23
http://ru.wikipedia.org/wiki/%CD%E8%E6%ED%FF%FF_%C0%E2%F1%F2%F0%E8%FF
Olha Показати IP 21 Березня 2014 20:02
Я дивуюсь військовим України.В Україні банда Тимошенко захопила владу і віддає територію України.Військові за присягою ,повинні захистити Україну,тобто знищити банду Тимошенко. Армія і флот повинні об'єднатись і розбити банду Тимошенко.
1 Показати IP 21 Березня 2014 20:36
Лучанин , це той хто виходить на площу і бере актину участь у житті міста. А той, хто сидить ті бризкає слиною від ненависті - він просто ********.
Анонім до 1 Показати IP 21 Березня 2014 21:28
До вашого відома, в наш час, війни вже давно перейшли в інформаційний простір. Іде знищення мізків. Якщо людина за певним станом не може приймати участь в інформаційній війні через інтернет за допомогою ЗМІ, то вона за тою ж допомогою ЗМІ виходить на майдан і знищується вже фізично. Шанс на виживання є лише в тих хто здатен відрізнити мух від котлет!
місцева Показати IP 21 Березня 2014 21:33
Так тонко Рома Перванчук (або Рома Ср*ка, як його називають друзі і знайомі) обіср*в Колю Собуцького. Для чого ще показувати нам дрища Захара, рейтингу якого відповідає цифра 0? хай біжить в адміністрацію у тепле крісло..
лот Показати IP 21 Березня 2014 22:04
От і ходять по майдану обмотані стягом стадо бовдурів дурних з європейським флагом.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus