USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.75 9.88

У Луцьку майструватимуть домівки для птахів

16 Грудня 2015 08:00
Лучан закликають долучитися до створення годівничок і шпаківень. Про це повідомляють організатори акції.

Зима – традиційна пора року для підгодівлі птахів, адже саме в цей час природні запаси корму зменшуються. Тож аби подбати про них, чимало людей встановлюють годівнички, в яких постійно залишають щось смачненьке для пернатих друзів.

З цією ж метою «Фундація розвитку громад» спільно із волонтерами «Центру волонтерської співпраці та розвитку» оголошують зимово-весняну акцію зі створення годівничок та шпаківень. Усі охочі можуть долучитися до акції й створити новий дім для птахів.

Організатори стверджують, що виготовлені шпаківні та годівнички передадуть у школи та садочки міста.

«Ми хотіли б подарувати ці годівнички дитячим садочкам і школам. В цих закладах є, як правило, прилеглі території – майданчики, парки, садки, де й можна розмістити вироби. Крім того, діти могли б самостійно підгодовувати птахів та спостерігати за ними. Такі речі, на наш погляд, могли б розвивати у дітей почуття відповідальності й турботи за живими істотами й тим самим привчати до доброти та життя в гармонії зі світом», – ділиться думками Голова «Фундації розвитку громад» Роман Михальчук.

«Наразі уже організовали групу волонтерів, які вирішили взяти участь у виготовленні годівничок. Крім того, закликаємо долучитися вихователів садочків, вчителів шкіл, батьків та просто небайдужих лучан. Зауважимо, що годівнички виготовлятимуть у вільному просторі «Третє місце» ( Луцьк, вулиця Карбишева, 1 офіс 412), однак при отримані звернень ми готові організувати майстер-класи для дошкільнят та учнів молодших класів» – розповідає керівник відділу проектів організації Олена Ярощук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Аня Показати IP 16 Грудня 2015 08:36
Михальчук - дуже непорядна людина. Хоче карму покращити на старість шпаківнями?
Крук Показати IP 16 Грудня 2015 09:33
Тільки заради Бога, не годуйте птахів хлібом. Пернатим хліб протипоказаний, про що, на жаль, мало хто знає. Також птахів не можна годувати пшоном, так як без кожури воно окислюється і викликає бродіння в кишечнику. Не можна їм й солоного, жирного, смаженого, копченого і т.п. Краще всього пригощати пташок зерном та крупами (пшениця, горох, сире соняшникове насіння, окрім пшона). Можна в годівничку прикріпити шматок не солоного сала. Це єдине виключення із списку заборон (і то тільки на зиму).

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus