USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Луцьку молодь лікували «вишневими усмішками»

9 Листопада 2014 11:30
З нагоди Дня Української писемності та мови, що відзначається сьогодні, 9 листопада, та 125-ї річниці від дня народження Остапа Вишні у бібліотеці-філії №10 відбулися літературні читання «Вишневі усмішки».

Під час заходу студенти продекламували свої улюблені усмішки автора: «Чудака, їй-Богу», «Чухраїнці», «Як варити і їсти суп із дикої качки», «Заєць». Варто зазначити, що дякувати за професійне читання творів геніального сатирика і гумориста потрібно заслуженому артисту України Василю Грибу. Адже він феєрично прочитав мисливську усмішку «Дикий кабан, або вепр», та найпопулярніший твір автора «Зенітка».

Присутні переглянули документальний фільм «Остап Вишня. Портрет», «Невідоме про життя Остапа Вишні», які розповідають про творчий та життєвий шлях письменника.

Захід організований спільно із студентами Волинського державного училища культури і мистецтв ім. І.Ф.Стравінського та студентами Коледжу технологій бізнесу та права СНУ ім. Л. Українки.

Такі літературні події формують у молоді інтерес та повагу до визначних постатей української літератури, - вважають організатори «вишневих усмішок».

«Хороший сміх — той сміх, що не ображає, а виліковує, виховує людину, підвищує. Господи, до чого ж просто все», - творче кредо Остапа Вишні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus