USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Луцьку на перехресті зіткнулися кросовер Mercedes та Skoda: кого визнали винним. Відео

23 Квітня 2023 19:18
Винуватцем ДТП на перехресті вулиць Ковельської та Набережної у Луцьку, під час якої зіткнулися Mercedes та Skoda, визнали водія останнього авто.

Про це стало відомо з постанови Луцького міськрайонного суду.

Як ідеться в матеріалах справи, зранку 20 березня на перехресті вулиць Ковельської та Набережної водій Skoda Fabia Іван М. не вибрав безпечного бокового інтервалу та зіткнувся із Mercedes-Benz GLC 220, який рухався у попутному напрямку.

В результаті ДТП транспортні засоби зазнали механічних пошкоджень, однак водій Skoda покинув місце аварії.

Водій Mercedes у письмових поясненнях вказав, що до моменту зіткнення він здійснював маневр повороту ліворуч, рухаючись в правій смузі для руху у вказаному напрямку радіусом та за траєкторією, якою рухалися інші автомобілі попереду нього. В цей час водій Skoda Fabia, перебуваючи у лівій смузі, рухався в тому ж напрямку, але не за тією траєкторією, якою рухалися автівки попереду нього. На думку водія Mercedes, водій Skoda обрав таку траєкторію руху, яка перетнулася з напрямом його руху, внаслідок чого відбулося зіткнення. Після аварії водій Skoda продовжив рух та зупинився лише за 100-130 метрів від місця ДТП. Останній вийшов з автомобіля, провів візуальний огляд та поїхав далі.
Однак водій Skoda під час розгляду справи свою вину заперечив. Він пояснив, що до моменту зіткнення здійснював маневр повороту ліворуч з вулиці Ковельської на Набережну, рухаючись у крайній лівій смузі. В цей час водій Mercedes почав здійснювати обгін його авто з правого боку. На думку водія Skoda, саме керманич Mercedes не дотримався безпечного інтервалу, внаслідок чого допустив з ним зіткнення. Чоловік підтвердив, що він справді залишив місце ДТП, оскільки наявні на його транспортному засобі пошкодження були незначними.

Адвокат водія Mercedes Коренга В. А. в судовому засіданні висловив думку, що доводи керманича Skoda, з огляду на наявні у справі докази, є надуманими, а тому просив визнати його винним у вчиненні адміністративних правопорушень, передбачених ст. 122-4, ст. 124 КУпАП.

На переконання суду, вину водія Skoda підтверджують докази, серед яких схема місця ДТП, відеозаписи із комплексної системи відеоспостереження «Безпечне місто Луцьк» та відеозаписи з відеореєстратора.

До того ж, той факт, що водій Skoda залишив місце ДТП, підтвердили пасажири авто. З їхніх слів, вони не бачили моменту аварії, а лише відчули характерний звук удару. Відразу після ДТП керманич Skoda від'їхав на незначну відстань від місця зіткнення, здійснив огляд свого автомобіля. Оскільки на ньому не було значних пошкоджень, він продовжив рух.

Врахувавши всі обставини дорожньо-транспортної пригоди, суд визнав водія Skoda винним та оштрафував на 3400 гривень.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
rrrr Показати IP 23 Квітня 2023 20:13
Вина водія Мерса 100% ,мудак підрізав Шкоду в повороті ,я на місці водія Шкоди щеб йому пару копняків надавав))
скептик Показати IP 23 Квітня 2023 20:49
оштрафувати треба було луцький міськвиконком, оскільки там відсутня відповідна дорожня розмітка.
скептик Показати IP 23 Квітня 2023 20:53
винен якраз водій мерседеса, оскільки він випереджував шкоду і заїхав на ліву полосу
Адекват! Показати IP 23 Квітня 2023 21:26
Подивіться рух в режимі стоп-кадру, траєкторії руху всіх авто, і напрям руху шкоди при безпосередньому заїзді на перехрестя... Їздюки... Коли авто починають маневр повороту, водій шкоди продовжуєте рухатись прямо!
ЗнайЮ Показати IP 23 Квітня 2023 21:54
Ну звісно що винен водій Skoda, в нього ж авто дешевше.
Коля Показати IP 23 Квітня 2023 23:59
Якби їхав на Теслі і прийщов з адвокатом, то штраф вліпили би водію мерса
Юрій Миколайович Показати IP 24 Квітня 2023 21:46
Закон як дишло куди повернеш туди і вийшло.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus