USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.85 40.40
  • PLN 9.75 9.97

У Луцьку на три роки вирішили долю освіти

29 Листопада 2017 14:06
Луцька міська рада прийняла Комплексну програму розвитку освіти міста на 2018–2020 роки.

Про це йшлося під час засідання 34-ї сесії міської ради 29 листопада.

Керівниця управління освіти міськради Зіновія Лещенко повідомила, що програма є продовженням відповідної програми на 2015–2017 роки і покликана створити оптимальні умови для навчання дітям у дошкільних навчальних закладах і школах, зокрема у плані забезпечення класів обладнанням, меблями та навчальними матеріалами.

Окрім того, програма враховує необхідність надання якісної освіти для дітей із особливими потребами.

Комплексну програму, відповідно до законних повноважень, розробило управління освіти, проводячи консультації зі спеціалістами окремих галузей. Перед представленням програми міськраді її положення попередньо обговорили з директорами шкіл і садочків.

Зіновія Лещенко також підкреслила, що щороку керівник управління освіти звітує про виконану роботу в рамках програми та провадить свою діяльність виключно відповідно до законів і положень, де окреслено повноваження управління освіти.
Депутатка Луцькради Юлія Вусенко, своєю чергою, відзначила, що до пріоритетів міста мають належати такі сфери, як освіта та медицина. На її думку, підвищенню рівня освіти в місті має сприяти надання директорам шкіл автономії, зокрема, щодо призначення ними працівників навчальних закладів.
На це Зіновія Лещенко зауважила, що директори шкіл і так самостійно обирають працівників, а управління освіти може надати допомогу лише в плані налагодження контактів, коли йдеться про конкретну особу.

«Усім зараз хочеться сподобатися директорам шкіл… Якщо маєте додаткові запитання, то долучайтеся до документів, які готує управління освіти, контактуйте з Зіновією Богданівною, приходьте на комісії», – звернувся до депутатів виконувач повноважень Луцького міського голови Григорій Пустовіт.
Він відзначив, що програма, підготовлена управлінням освіти міськради, відповідає новому Закону України «Про освіту». «Ми не можемо змінити все відразу, навіть міністерство освіти дало собі 5 років (для проведення відповідних нововведень, – ред.), тож ми не можемо зробити це за одну хвилину чи за один день», – сказав Григорій Пустовіт, закликавши депутатів підтримати програму, яка враховує як інтереси директорів шкіл, так і вчителів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Дімітрій Показати IP 29 Листопада 2017 14:32
Пропущено прийменник: на три роки вирішили свою долю ВІД освіти)
Лучанин Показати IP 29 Листопада 2017 15:33
А є ще хоч якась школа у місті де реально дитина може отримати ну хоча б якусь освіту? Мене це реально цікавить, прохання тим хто діє згідно сучасних програм деградації освіти не відповідати.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus