USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Луцьку обговорюють встановлення вірменського пам’ятника

16 Грудня 2017 17:52
Вірменська релігійна громада «СУРБ САРГІС» звернулась до Луцької міської ради з проханням дати дозвіл на встановлення пам’ятника жертвам вірменського народу на перехресті вулиць Караїмської та Галшки Гулевичівни. Втім, питання має політичний підтекст, у якому можуть страждати інтереси українського народу.

Про це повідомили під час постійної комісії «ЖКГ» Луцької міської ради.

Представники вірменської громади кажуть, що своїми діями вони хочуть віддати шану загиблим побратимам, яких винищували в кінці Першої світової війни в тодішній турецькій державі (Османській імперії), де загинули від 600 тисяч до 1,5 мільйона вірмен. Представники нацменшини у Луцьку кажуть, що подібні пам’ятники вже встановлювали в окремих обласних центрах України.

Із цього приводу члени комісії зауважили, що ставляться з повагою до вірмен у Луцьку, однак зауважили, що прохання має і політичний підтекст.

Тому домовилися відкласти розгляд звернення для вивчення цього питання.

Коментуючи ситуацію, виконувач повноважень Луцького міського голови Григорій Пустовіт висловив свої співчуття з приводу трагедії, проте дав чітко зрозуміти, що для виконання прохання необхідні зустрічні кроки з боку вірменів.

«До створення памʼятника жертвам масової різні, яка була вчинена з представниками вірменського народу ми підійшли з такої точки зору: те, що стосується вірменської громади безпосередньо – будівництво церкви, це традиційно для міста Луцька, бо вірменська церква тут існувала завжди. Що ж стосується політичного моменту, то ми висловили свої співчуття всьому вірменському народу, його великій втраті. Але ми хочемо, щоб це було обопільно, аби Вірменія перестала визнавати Крим частиною Російської Федерації, перестала в ООН голосувати проти України», - каже посадовець.

Та додає, що готовий піти на зустріч, якщо вірмени будуть такі ж дружні щодо України.

«Якщо вірменська держава готова визнати Голодомор геноцидом українського народу, ми готові зробити відповідні кроки – встановлювати меморіальні комплекси, меморіальні дошки. Але якщо на сьогоднішній день ведеться відверто антиукраїнська політика, ми не можемо зробити те, про що нас просять», - пояснив Григорій Пустовіт.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
КЛВ Показати IP 16 Грудня 2017 18:18
Заля повиганяв, а тепер ласкаво просимо.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus