USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Луцьку обкомівський готель «Круча» виставили на продаж

17 Грудня 2019 19:59
У Луцьку вирішили продати з аукціону приміщення колишнього обкомівського готелю «Круча», що знаходиться на вулиці Дубнівській у Луцьку.

Таке рішення депутати прийняли сьогодні, 17 грудня, під час сесійного засідання Волинської облради, інформує Волиньpost.

Більшістю голосів депутати вирішили приватизувати будівлю оздоровчого комплексу площею 846,0 м² та будівлю прохідної площею 6,4 м² шляхом продажу на аукціоні без умов.

Раніше повідомлялося, що до переліку об’єктів, що підлягають приватизації, включили комплекс «Круча», що на вулиці Дубнівській у Луцьку.

Зауважимо, раніше ця споруда перебувала на балансі Луцького медколеджу, згодом її передали на баланс КП «Волиньприродресурс».

У різні часи були пропозиції облаштувати у цьому місці навчальний корпус коледжу, лікарську амбулаторію, центр реабілітації. До занепаду там був профілакторій луцького водоканалу.

Довідково

Історія будівлі, яка відома під назвою «Круча», тягнеться із 70-х років. Будували «Кручу» при секретареві Волинського обкому Леонідові Палажченку. Початок будівництва припадає на 1978 рік, а здавали під Новий рік: 29 грудня 1980.

Уже в ті роки поруч зі спорудою знаходилася школа-інтернат (так і дотепер). Тож, відомо, що на будівництві обкомівської дачі працювали діти. Тоді учнями школи були сироти та напівсироти.

Бюджету «Круча» обійшла в кругленьку суму: у 1979 році на будівництво було передбачено 100 тисяч карбованців державних капіталовкладень.

Згодом секретар Волинського обкому Леонід Палажченко проситиме виділити гроші з резервного фонду. А після здачі в експлуатацію споруду передадуть на баланс міському об’єднанню готельного господарства. Офіційно – тут мали приймати іноземних гостей. Коли у країні сталися «перетрубації», готель для членів іноземних делегацій раптом став на папері «гуртожитком обкому КПУ», в 1991-му під такою назвою «Кручу» передали на баланс загального відділу облвиконкому.

Через 9 років після здачі в експлуатацію, коли СРСР рухнув додолу, ці вихованці адресували листа тодішньому нардепу від Волині Андрієві Бондарчуку із проханням віддати «Кручу» на баланс інтернату.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Питання Показати IP 18 Грудня 2019 07:23
* Тож, відомо, що на будівництві обкомівської дачі працювали діти. Тоді учнями школи були сироти та напівсироти.* З глузду з'їхали? Дітки з кельмами в руках будують обкомівську дачу......

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus