USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У Луцьку перекрили «вибухонебезпечну» вулицю від руху машин

12 Грудня 2016 12:15
Лучани перекрили рух машин, бо бояться, що на їхній вулиці знову може статися вибух внаслідок прориву газу. Представники влади на це розводять руками – немає грошей на ремонт.

Нагадаємо, прорив газогону високого тиску стався в ніч з 10 на 11 грудня на вулиці Сосюри (район аеродрому) у Луцьку. В результаті аварії утворився фонтан суміші газу, землі та води висотою понад 3 метри. Упродовж короткого часу газ заповнив значну частину вулиці, а пізніше усієї північної частини міста, виникла загроза вибуху цілої вулиці.

Сьогодні зранку, 12-го грудня, жителі вулиці вийшли на протест та перекрили вулицю Сосюри від руху машин. Лучани запрошували на зустріч міську владу, аби вирішити проблему. Втім, містян проігнорували. На зустріч до протестуючих прибув заступник директора департаменту ЖКГ Микола Осіюк, який тільки розводив руками.

Жителька вулиці Жанна розповідає, що коли був прорив, то мешканців вулиці евакуювали з будинків, бо була загроза вибуху.

«Уявіть, вночі нас всіх евакуювали й до четвертої ранку стояли біля дороги. Ми зараз хочемо, аби припинився рух дорогою, і будемо її блокувати, бо нас довели до крайнощів», - каже жінка.
Лучанка Тетяна Пермінова пояснює, що проблема з комунікаціями виникла через рух вантажівок, які їздять по розбитій дорозі, цим самим руйнуючи мережі. З її слів, з цього приводу неодноразово звертися в Луцьку міську раду, аби їм дорогу на цій вулиці відремонтували, втім, досі безрезультатно.

«Я спала вночі й почула цей вибух. Як виглянула у вікно, то побачила такий струмінь у три метри газу, води, болота. Був шалений сморід газу, а в нас діти, ми всі повибігали, викликали газовиків, і ті півночі ремонтували. Тут труба з КРЗ, яка постійно прориває та тече, комунікації від авіазаводу, кабелі від аеродрому. Ми неодноразово зверталися в Луцьку міську раду, вже років з 10, отримували лише відписки. А останнього разу нам обіцяли зробити ремонт дороги у четвертому кварталі 2016-го року. Як бачимо, обіцянки залишилися тільки на паперах.

Працівник ЖКГ пан Микола запропонував варіант вирішення проблеми: мовляв, підприємство UA.Брук готове дати свої дорожні плити, аби зробити частину вулиці, щоб відновити рух машин. А потім, додав він, будуть писати офіційні запити до газовиків.

Та додав, що цього року дорогу ремонтувати не будуть, бо немає грошей. Втім, запевнив, що в 2017-му таки автошлях приведуть в порядок.

На це лучани відповіли, що допоки не обстежать газову трубу й не зроблять належно їхню вулицю, то нікому не дадуть нею проїхати. Пояснюють це тим, що коли буде мороз, і труба знову прорве, то витік газ буде непомітний, а вулиця перетвориться на суцільну вибухівку.
Вигляд сусідньої вулиці Андрія Марцинюка.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Че Показати IP 12 Грудня 2016 12:28
А на реконструкцію вул. Лесі Українки та пр. Волі гроші знайшлися. Навіть без тендеру. Щось прокуратура дуже довго мовчить з цього приводу. Певно, все в порядку.
Бе Показати IP 12 Грудня 2016 12:35
Міська влада читала Сосюру перед сном?
Ніцо до Бе Показати IP 12 Грудня 2016 13:00
які в тіток злі обличчя, а будиночки зовсім не сиротливі
Віктор Показати IP 12 Грудня 2016 12:53
А будиночки то на вулиці в переважній більшості "скромненькі" Ми, на своїй вулиці, хоча у нас немає таких будиночів, і всі жителі небагаті, за власні кошти скидалися щоб заасвальтувати проїзд.
Жаба поліська з удав до Віктор Показати IP 12 Грудня 2016 13:18
Ви маладєц
андрый Показати IP 12 Грудня 2016 12:57
юа брук збиткове підприємство. хахатулі. в них одні збитки а фури все їдуть і їдуть
Сосюра Показати IP 12 Грудня 2016 14:10
А жителі і підприємці самі не можуть скинуитися на асфальтування вулиці? Запитайте по селах на тих вулицях де лежить асфальт, чи хто їм допомагав?
До жителів Показати IP 12 Грудня 2016 15:50
Зрозумійте, ваша дорога непотрібна владі, їм вашливіше збудувати пам'ятник бандері за 3.5 млн.грн. без якого ми усі не виживемо http://www.volynnews.com/news/authority/dohovir-na-sporudzhennia-pamiatnyka-banderi-v-lutsku-planuiut-zakliuchyty/
МЕР Показати IP 12 Грудня 2016 16:41
Я краще в Прилуцьку дороги збудую, бо там мені шось світить
Саша Показати IP 12 Грудня 2016 20:06
Ахахахахах, людииии, ви щооо?? Що ви пишете?? "сиротливі будинки"?? Яка вам різниця? Зазрите, чи як? Бо це виглядає саме так. Мені реально гидко розуміти, що це наші люди пишуть, УКРАЇНЦІ.. Там жеш діти живуть.. Вся ця вулиця ледь на взлетіна до рівня неба.. А ви тільки на гроші можете звернути увагу.. у вас немає ні співчуття, ні добра, нічого.. чесно кажучи, навіть сумно.. що в цій країні залишилися лише одиниці нормальни людей..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus