USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Луцьку - переповнений хоспіс

4 Лютого 2015 15:35
У Луцьку не вистачає «ліжкомісць» у закладах, що займаються наданням паліативної допомоги.

Про це під час засідання підсумкової колегії управління охорони здоров’я Луцької міської ради сьогодні повідомила депутат Луцької міської ради, головний лікар Луцької міської поліклініки №2 Ганна Кравчук.

Вона зауважила, що за станом на сьогодні луцькі медики лишень освоюють елементи надання якісної паліативної та хоспісної допомоги. Однак, на превеликий жаль, наявної кількості «ліжок» у волинській обласній лікарні «Хоспіс» катастрофічно не вистачає, для того, аби допомогти усім пацієнтам, які цього потребують.

«У 2015 році потрібно подумати про те, аби розширити відділення для паліативних хворих. Догляд за такими пацієнтами займає 24 години на добу, а це - великий тягар для рідних цієї категорії хворих», - зазначила Ганна Кравчук.

Окрім цього, начальник управління охорони здоров’я Луцької міської ради Федір Кошель зауважив, що при центрах екстреної медичної допомоги з 2014 року почали працювати бригади з надання паліативної допомоги не лише у обласному центрі, а й у районах.

«А це - надзвичайно важливо для мешканців сіл», - резюмував головний медик Луцька.

Довідково:

Госпіс або хоспіс (англ. Hospice) — медичний заклад, в якому перебувають важкохворі з прогнозованим летальним наслідком. В закладі працює переважно середній та молодший медичний персонал, доступ до пацієнтів відкритий для родичів та друзів. Основна мета перебування в госпісі — полегшити останні дні життя пацієнтів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 4 Лютого 2015 15:50
На це потрібно витрачати гроші. Достойний відхід дійсно потрібен людям
Лучанин до Анонім Показати IP 4 Лютого 2015 19:50
Шановні писаки. Ой! Перепрохую - журналісти! Чи не були б ви такі ласкаві проявити професійну милість та пояснити суть терміну "паліативний"?!
обс Показати IP 4 Лютого 2015 18:02
декілька років назад планувалось відкрити хоспіс в іваничівській райлікарні , там є вільні поверхи в новому корпусі. затрати необхідно мінімальні

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus