USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.86

У Луцьку планують громадські слухання щодо кредиту «Луцькводоканалу»

21 Серпня 2015 11:41
Громадські збори у комунальному підприємстві «Луцькводоканал» назвали несправедливими. Бурхливу реакцію у депутатів Луцької міськради викликало бажання комунальників взяти кредит у 600 мільйонів гривень, що прирівнюється до десятирічного доходу організації.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю, депутатської діяльності, етики та регламенту 20-го серпня.

Голова депутатської групи «Новий Луцьк» Андрій Осіпов обурився на предмет проведенням цих зборів, мовляв, вони були суто формальними.

«Нещодавно відбулося обговорення на «Луцькводоканалі» з приводу того, що підприємство хоче взяти кредит на суму понад 25 мільйонів умовних одиниць, а гарантії повернення має забезпечувати міськрада. Громадські збори скликав Луцький міський голова Микола Романюк за тиждень до їх проведення. У них взяло участь десь 30 осіб, більшість з яких – самі ж працівники підприємства. Є формальне рішення від, так би мовити, громадськості Луцька, яка схвалила кредитування. А це, насправді, звичайна маніпуляція, яку виконав секретар ради», - зазначив Осіпов.

Також він зауважив, що антимонопольний комітет виступає проти взяття підприємством кредиту.

Нагадаємо, небезпечним назвали рішення «Про надання місцевої гарантії для забезпечення виконання КП «Луцькводоканал» зобов’язань перед Північною екологічною фінансовою корпорацією (НЕФКО) для реалізації проекту з модернізації і реконструкції системи подачі води та водовідводу у Луцьку».

«Це питання стосується того, що міськраду хочуть обтяжити великими борговими зобов’язаннями. Рішення вплине на кожного лучанина. А це - 600 мільйонів гривень! Якщо КП «Луцькводоканал» заробляє щороку лише 60 мільйонів, плюс витрати на зарплати і все інше, то скільки буде віддавати кредит?!», - дивується депутат.

Так, профільна комісія підтримала ініціативу Андрія Осіпова, аби звернутися до мера з проханням оголосити нові громадські слухання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Лучанин Показати IP 21 Серпня 2015 12:13
Що єремєєвські ставленики Корецький та його бойова подруга Луцик хочуть розвалити Водоканал дорешти, щоб купити його за копійки. Цим аби взяти, потім вкрасти, а віддавати, хай лучани думають та страждають, і будуть говорити, як зараз Луцьктепло - все через боржників.
Такі да! до Лучанин Показати IP 21 Серпня 2015 14:40
100% - Луцьктепло вже розвалили, сидимо без гарячої води - тепер на черзі Луцькводоканал.
справжній лучанин Показати IP 21 Серпня 2015 15:12
то може Ви, шановний, разом з Осіповим найдете краще рішення, яким чином і за які кошти замінити аварійні мережі та зношене обладнання на водоканалі? Лучани якраз страждають через неякісну воду. Зроби розгорнутий аналіз води, яку ти пєш з крана у дійсно незалежній лабораторії. Ти тоді просто ох..єш
Водовоз Показати IP 21 Серпня 2015 15:57
Работники водоканала узнали самые последние,это все происходит за спиной коллектива!!!
до такі да Показати IP 21 Серпня 2015 17:45
А я думаю що то за розвалини на Г.Артемовського а то виявляється луцьктепло.
рижков сергій Показати IP 22 Серпня 2015 23:41
громадські слухання!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus