USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку планують обмежити кількість малих архітектурних форм

12 Травня 2016 15:46
Сотні кіосків та маленьких магазинчиків є в обласному центрі, й значна частина їх розташована саме у центрі міста. Охочих долучитися до когорти таких бізнесменів щоразу зростає, тому вирішили придумати обмеження.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження сьогодні, 12-го травня.

Зі слів заступника Луцького міського голови Сергія Григоренка, потрібно створити схему розміщення кіосків в місті, аби в управлінні архітектури мали мотиви для відмови встановлення нових кіосків.

«У Луцьку понад 400 малих архітектурних форм і більшість підприємців надалі хочуть ставити кіоски в центрі. Люди безмірно звертаються, і немає механізму відмовляти їм. Зараз ми розробляємо схему, де є прив’язка споруд до місцевості в центрі міста. Якщо виконком ухвалить це, то управлінці матимуть можливість законно обмежувати торгівлю на вулицях», - пояснив Григоренко.

Та додав, що далі мають намір розробляти схеми розміщення малих тимчасових споруд по всьому місту.

Таку ініціативу підтримали члени профільної комісії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
не лучанин Показати IP 12 Травня 2016 16:13
Цікаво.як обходяться в Мінську без шанхаів?
Dream Показати IP 12 Травня 2016 17:07
Хай би ще затвердили обмеження на влаштування культових споруд.
127 Показати IP 12 Травня 2016 22:04
аби мали можливість відмовити. Жаба давить ?
Андрій Показати IP 13 Травня 2016 06:49
от ідіотізм в місті останнім часом шкалить!!! та ви бля впорядкуйте,зробіть єдиний проект тих кіосків,та надайте дозволи,хай люди торгують,беріть свою мзду за місце то може гроші в казні будуть! чи ви там з космосу у тій владі чи одні відмінники сидять???
ПР до Андрій Показати IP 14 Травня 2016 23:40
Не вміння керувати породжуе обмеження. Зараз члени виконкому і депутати не помічають ,що працюють за сталінським принципом : нема обєкта -нема проблем.
Андрій Показати IP 13 Травня 2016 06:55
Дам пораду- для кожного району можна розробити свій стиль кіоску,привязатись до скажімо історичного місця району,загального вигляду,тощо... Та ці малі архітектурні форми можуть стати окрасою міста! І взагалі,пора будинок терпимості відновити на свому місці дей був колись!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus