USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Луцьку подорожчала плата за обслуговування теплових лічильників

17 Лютого 2021 16:21
Внески за обслуговування лічильників теплової енергії в середньому зросли на 17%.

Члени Луцького міськвиконкому під час засідання 17 лютого затвердили розмір внесків за встановлення, обслуговування та заміну вузлів комерційного обліку теплової енергії власникам (співвласникам) будівель, які приєднані до інженерних мереж ДКП «Луцьктепло».

Як відомо, минулого року рішенням виконавчого комітету Луцької міської ради, було встановлено внески на обслуговування та заміну 386 одиниць вузлів комерційного обліку. Згодом у 2020 році ДКП «Луцьктепло» встановило ще 26 вузлів комерційного обліку теплової енергії.

Згідно з інформацією департаменту економічної політики, ріст розміру чинних внесків на обслуговування у 2021 році склав в середньому 17 %.

Зі слів директора департаменту Бориса Смаля, таке рішення зумовлене збільшенням розміру прожиткового мінімуму, підвищенням цін і тарифів на енергетичні та інші матеріальні ресурси, ріст вартості послуг ДП «Волиньстандартметрологія».

Зокрема, тариф на електроенергію 2 класу напруги ПрАТ «Волиньобленерго» зріс на 8,6 %, порівняно з вартістю, яка була врахована у розрахунку внесків, встановлених у 2020 році. На 13% зріс прожитковий мінімум для працездатних осіб. Послуги, що надає ДП «Волиньстандартметрологія», зросли з 1 січня 2021 року на 16 % порівняно з чинними в 2020 році.

Зауважимо, розмір внесків за встановлення, обслуговування та заміну теплових лічильників, визначені для кожного будинку окремо. Інформацію про тарифи для усіх будинків оприлюднили на сайті міської ради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Отакої Показати IP 17 Лютого 2021 16:51
Опочки.А мало бутит не більше 20 грн.з квартири.Перший "нежданчик" пішов...
Василь Показати IP 18 Лютого 2021 08:03
20гр з квартири-це мало бути за обслуговування ІТП.Тут проблема в другому-лічильники ставлять,а регулювати подачу теплоносія на будинок не дають і немає чим.Не виконують вимоги ДБН про встановлення загальнобудинкового баланс. клапана.Засувка на повну і пережаруйтеся в своїх квартирах і ще платіть за цей "комфорт".Звідки,люди для Луцьктепла,а не навпаки!!! Абсурд!!!!
Отакої Показати IP 18 Лютого 2021 10:12
То му,що ці ІТП-це власність Луцьктепла,а змонтовані вони у спільній власності власників квартир,які допуску туди не мають-парадокс.А хто ж їх буде регулювати,дані зчитують дистанційно.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus