USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

У Луцьку подорожчає утримання будинків

24 Січня 2018 12:03
Скориговані тарифи на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій, що надаються житлово-експлуатаційними підприємствами затвердили члени виконкому. В середньому тарифи збільшаться на 33%.

Про це йшлося під час засідання виконавчого комітету Луцької міськради 24 січня.

Члени виконкому розглянули проекти рішень про скориговані тарифи на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій, що надаються житлово-експлуатаційними підприємствами. Нові тарифи пропонували встановити для ЖКП № 2, 3, 7, 11 та Товариства «М.Ж.К.» і Луцької кооперативної житлово-експлуатаційної контори № 8 ЖБК.

Як пояснив директор департаменту ЖКГ Юрій Крась, до міськради звернулися житлово-комунальні підприємства міста щодо коригування тарифу. Основна причина – зарплата, яка була врахована в тарифі на утримання будинку, становила 1600 гривень, а тепер рівень мінімальної зарплати становить 3723 гривні. Це спричинило відтік кадрів з ЖКП, адже люди не хочуть працювати за такі гроші. Також відбулося підвищення вартості електроенергії, паливно-мастильних матеріалів, послуг з дератизації та дезінсекції. Зі слів посадовця, це останнє коригування, адже у липні вступить в дію новий закон про житлово-комунальні послуги. Очікують, що будуть нові управителі будинків і це спонукатиме лучан створювати ОСББ.

На запитання члена виконкому Михайла Щура про те, яким буде середній відсоток підвищення тарифів по Луцьку, Юрій Крась відповів, що йдеться в середньому про збільшення тарифу на 33%. У деяких багатоквартирних будинках цей показник становить 39,1%, у інших – 27%.

Член виконкому Валерій Корпач відзначив, що мешканці не знають, які послуги надають ЖКП і коли ці послуги повинні надаватися. Тому він просив перенести розгляд питання на наступне засідання виконкому, аби керівники ЖКП довели до відома інформацію про послуги, які вони надають.

Член виконкому Ігор Муковоз зауважив, що не бачить якості прибирання прибудинкової території, тож виникає питання, чому люди повинні платити по збільшених тарифах, які спрямовуються переважно на виплату зарплати працівникам ЖКП.

Своєю чергою, керівник ЖКП № 7 Микола Гарбарчук відзначив, що варто озвучити інформацію про те, скільки кожне ЖКП сплатило ПДВ, податку на прибуток, єдиного соціального внеску та інших платежів до міського бюджету. Тоді, мовляв, члени виконкому побачать, яка значна частина коштів повертається до бюджету.

Після тривалої дискусії члени виконкому все ж підтримали проект рішення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Лучанка Показати IP 24 Січня 2018 12:31
Пр.Волі 29 - хай перевірять ,які борги магазинів по утриманню , скільки площі займають і за скільки платять і так скрізь - таємниця під 7 замками . Тільки до мешканців мають діло !
Свідок Покращення Показати IP 24 Січня 2018 12:32
#цеперемога #миздобули
1 Показати IP 24 Січня 2018 12:59
За що платити ? За утримання будинку? За мій нетривалий час проживання на вул. Саперів 4, жодного двірника, жодного освітлення, навіть в невеличкий дощ - болота стільки, що взуття потрібно чистити. Жодних ринв на дахах, ремонт підїзду( косметичний) взагалі окрема історія, повністю наші матеріали, а їх робоча сила ( при чому оплата їх роботи іде з наших накопичень за оплату утр.будинку).Щоправда залили обмостку навколо будинку того року, шкода що тільки на пів будинку. Старші люди розповідають що таке було завжди тут!
Коля Показати IP 24 Січня 2018 13:56
А на Волі хіба там прості знімають це там кав"ярні магазини салони краси банки аптеки. А якщо поцікавитись то все колишніх чинуш !! І хіба там платять? З таких треба тянути а не з пенсіонерів і простого народу яким зарплати мізерні і роботи нормальної немає тільки на завод женуть ! Влада ця людей взагалі ні за що немає. Треба гнати цю владу. А то люди на грані! Скільки вже можна за комунальні послуги тянути з людей??!!!
Лучанин Показати IP 24 Січня 2018 20:16
Межі прибудинкових територій, в переважній більшості, юридично не визначені. І ЖЕКи, і ОСББ, по суті, нараховують вартість за прибирання прибудинкової території із розрахунку - чим більша територія тим дорожче для жителів і тим вигідніше для них. На перших порах і жителі, і обслуговуючі компанії були єдині в бажанні пригородити чим побільше землі. Ніхто ні генпланом, ні будівельними нормами не керувався. Та і тариф тоді був малим. Бо тішили себе, шо парковок набудують, кіосків понаставляють, землю в аренду здадуть, ще один будинок збудують - заживем, як при комунізмі. Але з того роя не вийшло ніц.Схаменулись тоді, як отримали платьожки. Але пізно вже пити боржомі. А тепер законодавчо ше й можна прибудинкову територію оформити у власність. Акт - і появиться ще один платіж з кишені жителів - податок на власність. Хочуть все перекласти на і так бідних громадян, користуючись нашою необізнаністю. Для початку треба зробити перший крок - визначити прибудинкову територію у розмірі плями забудови, тобто під будинком. А решту - нехай міська влада прибирає. Й тоді тарифи на скільки хоче підвищує, але і в бюджеті гроші передбачає .І ЖЕКи будуть при ділах, і людям легше буде .Але ж хочеться дурніших знайти .

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus