USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку показали «яка Волинь гарна»

15 Червня 2014 08:00
Лучанам презентували яскраву підбірку картин місцевої художниці. Відкриття виставки Світлани Костукевич під назвою «А на Волині всі поля квітучі» відбулось 13 червня, в Малому залі «Галереї мистецтв» Будинку художника Волинської організації НСХУ, інформує «Слово Волині».

Усі картини вражають своєю яскравістю та насиченістю тонів. Як розповіла сама художниця, поштовхом для створення цієї серії малюнків послужили останні події в Україні.

«Так, як художники всі люди чутливі, мені захотілось показати, яка Волинь гарна. Ці всі квіти, намальовані, вони ж не саджені ніким, неполені, а природа сама подарувала їх нашій волинській землі. Я з дитинства жила на природі і весь час була серед поля, серед маків, ромашок. І потім в творчості я завжди продовжувала цю тему», - розповідає Світлана Костукевич.

Зі слів митця, всі роботи поєднує національна тема, а саме – наявність синьо-жовтих тонів. Жінка розповідає, що ці поля їй приснились і не намалювати їх було просто неможливо. Художниця нарікає, що довго довелось мучитись над створенням ідеального жовтого кольору, проте, результатом задоволена.

Зі слів подруги художниці Ірини Артушевської, на жодній з презентованих картин немає зрізаних квітів, усі вони ростуть і дарують радість людям.

Художниця створює картини все своє життя. Зараз вона навчає малювати дітлахів у власній майстерні і каже, що з роками бажання творити не зникає, а тільки посилюється.

«Коли з’являється мета, ідея, починає все на неї працювати. В мене звідкись взялися холсти, фарби і час. Звичайно пожертвувала городами, дачею, бур’янами, зате така з’явилась виставка. Мені хотілось показати людям, що непотрібно воювати, треба домовлятися, треба любити свій край», - каже Світлана Костукевич.

Авторськими піснями та грою на гітарі гостей розважав музикант Леонід Бедрунь.

Поділилась художниця і планами на майбутнє: наступна її серія буде присвячена Поліссю і вже готові 4 роботи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus