USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.80 9.95

У Луцьку поліцейський вимагав $5 тисяч, аби «відмазати» чоловіка за видобуток валюти

20 Листопада 2021 23:02
У Луцьку судили оперуповноваженого Волинського управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України, який вимагав п’ять тисяч доларів, аби «порішати» справу щодо поширення шкідливого програмного забезпечення та видобутку валюти.

За рішенням Луцького міськрайонного суду хабарник заплатить понад 25 тисяч гривень штрафу.

Як ідеться у вироку, 13 листопада 2019 року оперуповноважений відділу моніторингу та зонального контролю Волинського управління ДВБ НП України зателефонував до свідка та сказав про необхідність зустрічі. Під час зустрічі обвинувачений повідомив свідку, що він є працівником ГУНП у Волинській області і володіє інформацією про збирання працівником відділу протидії кіберзлочинам у Волинській області відомостей про його протиправну діяльність щодо поширення ним шкідливого програмного забезпечення, тож йому загрожує кримінальна відповідальність

Оперуповноважений зазначив, що може вирішити це питання за п’ять тисяч доларів, а через кілька днів зменшив цю суму до трьох тисяч.

21 листопада у внутрішньому дворі ГУНП у Волинській області обвинувачений отримав від свідка три тисячі доларів, аби той вирішив питання щодо непритягнення його до кримінальної відповідальності. Згодом оперуповноваженого затримали представники правоохоронних органів.

У суді хабарник визнав свою вину. Своєю чергою, свідок розповів, що обвинувачений повідомив йому, що відносно нього відкрито кримінальне провадження в Києві за фактом незаконного видобутку валюти і розповсюдження шкідливого програмного забезпечення. Поліцейський повідомив, що це питання можна вирішити за п’ять тисяч доларів, після чого свідок вирішив звернутися до правоохоронних органів. Невдовзі він передав обвинуваченому три тисячі доларів на задньому дворі ГУНП у Волинській області.

Врахувавши всі обставини справи, суд призначив хабарнику покарання у виді штрафу в розмірі 25 тисяч 500 гривень.

Раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що у Луцьку судили злочинця, який прикинувся працівником СБУ та просив у знайомого п’ять тисяч доларів за нібито сприяння у влаштуванні на роботу в службу безпеки.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
О! Бізнесплан! Показати IP 21 Листопада 2021 10:09
5т.у.о.- 1т.у.о=4т.у.о. !!!
Ромашка Показати IP 21 Листопада 2021 15:15
Що це в нас за покарання, якщо взяти 50 тис., після суду, заплатити 10 тис. в плюсах виходить 40 тис., кидаєш нах ту поліцію і живеш нормально, офігена схема

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus