USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

У Луцьку помолилися за загиблих журналістів

16 Вересня 2016 16:06
На прохання «Волинської незалежної медіа-профспілки» у луцькому кафедральному соборі Святої Трійці 16 вересня відправили заупокійну літію по Георгію Гонгадзе та іншим убитим журналістам.

Цього дня виповнилися 16 років зникнення засновника та першого головного редактора інтернет-газети «Українська правда».

На Театральному майдані журналісти влаштували акцію аби вшанувати пам’ять Георгія Гонадзе та усіх загиблих колег, а також висловили журналістську солідарність із колективом газети «Вільним шляхом», який оглошує страйк через численні утиски влади на шляху до роздержавлення, пише Волинське агентство розслідувань.

Акція відбулася 16 вересня біля стенду пам’яті Небесної сотні та Героїв, загиблих на Сході України.

На акції хвилиною мовчання вшанували пам’ять усіх журналістів, які загинули через виконання професійних обов’язків. Підтримати колег із ківерцівської газети «Вільний шлях» прибули місцеві журналісти, а також представники ЗМІ із Миколаєва, Чернівців та Києва. Прийшли також активісти Цивільного Корпусу «Азов. Волинь».

Голова комітету Незалежної медіапрофспілки Ігор Чайка подякував колегам, які зібралися на акції.

«Я сподіваюся, що ми завжди пам’ятаємо про наших колег і те, що вони робили для професії»,- зазначив Чайка.

Щодо ситуації в Ківерцях, він вважає, що градус протистояння підігріває безкарність незаконних дій щодо журналістів. Адже вбивства журналістів, напади на них та порушення прав є саме наслідком безкарності. Мовляв, якби ті, хто вчиняє безчинство щодо журналіста, знали, що буде покараний, таких випадків було б значно менше.

Заступник очільника Незалежної медіапрофспілки Олександр Тарасов додав, що захист від цього – лише солідарність та активність. Журналісти повинні писати про хід розслідувань та результати дій щодо їх колег. З його слів, мають солідаризуватися профспілки, таким чином вдасться активно протистояти тиску.

Повідомили також, що працівники газети “Вільний шлях” розпочинають старйк 19 вересня о 10-ій ранку біля стін обласної ради.

Тарасов закликав матеріально підтримати колег, пожертвуваши посильну суму для страйкового комітету.

З його слів, сьогодні представники профспілки були у Ківерцях та зафіксували, як редактор не впускав на роботу виконувача обов’язків заступника редактора.

Тож після акції біля Стенду журналісти пішли до обласної прокуратури та головного управління Нацполіції області. Прокурор Максим Киричук розповів, що повідомлення вже внесли до єдиного реєстру досудових розслідувань. Журналісти одразу ж попросили витяг з реєстру. Також він пообіцяв сприяти у розслідуванні справ порушення прав журналістів.

Начальник Нацполіції на Волині Петро Шпига також поспілкувався із журналістами та зазначив, що позиція управління – щоб рішення було прийняте у рамках чинного законодавства.

Тарасов поцікавився, чи понесуть відповідальність посадові особи, які три тижні розглядали повідомлення про злочин у Ківерцях як звернення громадян. Шпига зазначив, що якщо буде встановлена їх вина, то особи відповідатимуть.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus