USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.71 9.93

У Луцьку посилено слідкуватимуть за безпекою на дорогах

16 Травня 2016 13:51
Тиждень безпеки дорожнього руху у Луцьку стартував 16 травня.

Про це йшлося під час брифінгу в ГУ Нацполіції у Волинській області щодо проведення на Волині тижня безпеки дорожнього руху 16 травня.

Інспектор патрульної поліції Управління патрульної поліції у Луцьку Олександр Лісінський повідомив, що протягом тижня безпеки дорожнього руху 16-23 травня патрульні поліцейські посилено відвідуватимуть навчальні заклади. Планують відвідати кожну школу та кожен ДНЗ міста, спілкуючись з дітьми на різні теми: безпечна дорога до школи, безпечна поведінка в автомобілі, дитина та автомобільний транспорт, безпека велосипедиста тощо. Також планують провести акцію безпечного пішохідного переходу, коли патрульні чергуватимуть біля переходів поблизу шкіл у час, коли діти йдуть у школу або зі школи. Найбільш проблемний перехід розташований поблизу гімназії №4 по проспекту Волі, де водії паркуються ближче 10 метрів від пішохідного переходу, тому діти не можуть побачити зустрічний транспорт.

Загалом найбільша концентрація ДТП – у районі проспекту Соборності та вулиці Кравчука (до будинку №42) та на перехресті вулиць Ковельської та Червоного хреста.

Зі слів патрульного, проблема пішоходів більше стосується не дітей, а людей старшого віку. До прикладу, часто можна побачити, як діти просять батьків не переходити дорогу в невстановленому місці, а батьки їх все одно тягнуть за собою за руку.

Сьогодні працівники різних підрозділів поліції долучаються до акції зі здачі крові для дітей, які постраждали в ДТП.

Інспектор сектора ювенальної превенції ГУ Національної поліції у Волинській області Валерій Вавілов повідомив, що у весняний період зафіксували 16 фактів ДТП за участю дітей, з них – 11 наїзд на пішохода, під час якого постраждали діти. У зв’язку з цим наприкінці квітня розробили програму профілактики щодо проведення профілактичної роботи з дітьми в навчальних закладах. Інспектор наголосив, що вся профілактична робота поліції з дітьми буде зведена нанівець, якщо їм не подаватимуть свого прикладу батьки.


Начальник сектора відділу безпеки дорожнього руху НУ Національної поліції у Волинській області Віктор Главічка запевнив, що каральних заходів у рамках тижня не передбачається, немає завдань щодо накладення адміністративних стягнень, а основною метою тижня безпеки дорожнього руху є зменшення кількості ДТП на дорогах міста. Він відзначив, що батькам варто відповідально ставитися до використання їхніми дітьми мототранспорту (зокрема скутерів). Так, керування скутерами повинно бути з посвідченням водія, а скутер повинен бути зареєстрований та мати номерні знаки, бути технічно справним. Найбільше неповнолітніх в літній період потрапляють в ДТП, керуючи саме мототранспортом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus