USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку представник благодійного фонду торгував гумдопомогою для військових

20 Липня 2022 16:26
У Луцьку викрили факти незаконної реалізації представником одного із благодійних фондів області гуманітарної допомоги. Як стало відомо Інформаційному агентству Волинські Новини з власних джерел, йдеться про благодійний фонд «Добра справа».

Як повідомляє пресслужба обласної прокуратури, у ході проведення 19 липня 2022 року низки обшуків на території, яку використовує благодійний фонд, а також за місцем зберігання гуманітарної допомоги та в оселях, ймовірно, причетних до оборудок осіб, вилучено грошові кошти в розмірі понад 650 тисяч гривень, комп’ютерну техніку, чорнові записи та інші документи щодо придбання товарів військового вжитку.

Окрім того вилучено 116 бронежилетів, 4800 бронепластин, 2278 розвантажувальних органайзерів та 153 пари військового взуття.

Читати ще: Фонд Гупала спіймали на продажу у Луцьку гуманітарних авто і швидкої допомоги

Досудове розслідування триває. Вирішується питання про накладення арешту на вилучене майно. Вживаються заходи задля притягнення причетних до незаконної діяльності осіб до встановленої Законом відповідальності.

Згідно із санкцією ч. 3 ст. 201-2 КК України продаж товарів (предметів) гуманітарної допомоги в умовах воєнного стану карається позбавленням волі на строк від п’яти до семи років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 24
Іван Показати IP 20 Липня 2022 17:46
А хто такий Слива? З яких кущів цей "рояль"?
Lucian Показати IP 20 Липня 2022 18:14
Колишній ковбасник. І прихожанин кірхи
ветфельдшер до Lucian Показати IP 20 Липня 2022 18:39
Йому треба вчепити 4 бронепластини (спереді і ззаду), написати на них, хто це такий, і водити по місту пару тижнів. Нехай люди бачать злочинців. І за що їхні чоловіки і діти проливають кров.
Анонім до ветфельдшер Показати IP 20 Липня 2022 19:13
Ти, типовий представник тупого стада, мізінця не вартуєш того Сливи. Зроби хоча б один процент того, що робить він і тоді будеш мичати..
Оксана. до Анонім Показати IP 20 Липня 2022 23:49
Вибачте. Мій чоловік на передку. Зверталась до них за броніком та взуттям. Сказали, що такого в них не буває. А виходить - буває. Тільки за великі гроші.
Анонім до Оксана. Показати IP 21 Липня 2022 07:25
Якби Ви звернулися по ліки чи їжу, Вам би обов’язково надали. А броніків чи взуття фонду ніхто безкоштовно не передавав. Ви зрозумійте, фонд ніхто не фінансує все робиться на ентузіазмі і після таких дій і статей у всіх опускаються руки. Таке враження, що тут замішана росія, дискридитуючи дійсно єдиний в Луцьку нормальний фонд....
Андрій до Анонім Показати IP 21 Липня 2022 09:51
"дійсно єдиний в Луцьку нормальний фонд" - не запивай самогон пивом, і закусуй трохи більше.
Анонім до Анонім Показати IP 21 Липня 2022 06:08
Мізінець - це що пісюн? Можливо, мізинець? Ти - тупа тварина. Вивчи мову, а тоді вилазь до людей. Довбодятел.
Фонд Показати IP 20 Липня 2022 18:57
Ви краще напишіть скільки тисяч тон гуманіторної допомоги , автомобілів, і амуніції цей фонд відправив на фронт..скільки всього зроблено..і ось така «вдячність» від держави.. А броніки вироблялись в місті, ніяка це не гум допомога з Європи...всі це знають, хто співпрацював з фондом
Лучанин до Фонд Показати IP 21 Липня 2022 07:02
От в суді про це і розкажете, не нервуйтесь так, шановні) а хто "співпрацював" з фондом - знають не тільки це. Наприклад - що ще в березні у вас можна було купити військову екіпіровку (наголошую - привозну, не самопальну), якої тоді мало де було. Не треба прикриватись одним, щоб виправдовувати інше, так не працює)
Анонім Показати IP 20 Липня 2022 19:09
Так розумію, комусь не сподобалася успішна діяльність фонду і його зростаючий авторитет..
Лучанин до Анонім Показати IP 21 Липня 2022 07:04
Проіскі путлєра, точно тобі кажу. То він палки в колеса вставляє, ірод)
сПОСТЕРІГАЧ Показати IP 20 Липня 2022 19:37
Знову розборки українського політикуму...
Анонім Показати IP 20 Липня 2022 19:57
При чому тут гуманітарка!!! Броні виготовлялися з куплених матеріалів і про це всі знали.. чергова заказуха.. Хлопці з органів, самим не бридко???
Лучанин до Анонім Показати IP 21 Липня 2022 07:15
Організовуєте прес-конференцію. Демонструєте документи на купівлю сировини і матеріалів. Видаткові накладні, сертифікати, ТТН, декларації НП - все що є. Ви ж не шарага якась, все це присутнє, правда? Потім показуєте всім своє виробництво броніків. Для більшого ефекту - розказуєте про умовного Вітю з Мамсурова, який в позаробочий час в вас на душевному пориві кліпає бронепластини. Даєте можливість поспілкуватись з Віктором. Після того - фото і відеозвіти з передачею броніків вашого виробництва на передову, де реальні бійці розказують, як ви їм життя рятуєте. Дякуєте "хлопцям з органів" за безкоштовний піар, і купаєтесь в лісах слави. Бінго.
Анонім Показати IP 20 Липня 2022 21:05
Типова заказуха.. не соромно носити звання офіцерів? Озвучте будь ласка особу, організацію, хто надав ці вироби у вигляді гум допомоги!!!!!
Офіцер до Анонім Показати IP 21 Липня 2022 22:04
Не соромно! Горів би в тебе план.. то і тобі було б не соромно
Вітя Показати IP 21 Липня 2022 00:00
Шнапс ти ще продаєш броніки?
Андрій до Вітя Показати IP 21 Липня 2022 09:56
На даний момент продаж тимчасово припинено. Проблеми з логістикою, черги на кордонах)
Андрій Показати IP 21 Липня 2022 08:49
До прокуратури: 1) То всі фонди/волонтери продажні чи всеж є чесні бо коли інформаційна робота (НЕ ПРАВОВА) ведеться лише в напрямку дискредитації це ставить багато питань в громаді...? 2) Як зрозуміти таку активність по роботі волонтерів /фондів які працюють на допомогу армії і відсутність роботи по фондах які займаються виборами атже хай навіть вкрадена пачка макарон нанесе меншу шкоду ніж вкрадений голос виборця....?
Лучанин до Андрій Показати IP 21 Липня 2022 09:55
Волинська обласна прокуратура. Телефон (0332) 28 08 01, адреса - вулиця Винниченка, 15, місто Луцьк, працює з восьмої ранку. Вперед, не дякуй)
Андрій до Лучанин Показати IP 21 Липня 2022 13:10
Вибачте але це "тупа відмазка" на моє конкретні питання.... якщо ви інші питання виносите на публічне обговорення то хіба на цих 2 коротких питань важко відповісти ПУБЛІЧНО прокурорам? Чи нема відповідей?
Лучанин до Андрій Показати IP 21 Липня 2022 15:15
Перепрошую, пане, але тупий тут з нас лише один, і це не я. Прокуратура дає офіційну інформацію з приводу слідчих дій у чутливій і болючій для суспільства темі. На публічне обговорення це виносять журналісти (в принципі - що і є їх роботою). Жоден працівник прокуратури не зобовязаний слідкувати за коментарями у місцевих новинах, а тим більше - щось там комусь відповідати чи пояснювати. Якби ви хотіли відповідей на свої питання - звернулись би з запитом (куріть ЗУ "Про звернення громадян"), або принаймі написали їх на офіційній сторінці прокуратури у якомусь фейсбуку (де би, можливо, відписався загальними фразами працівник відповідальний за звязки з громадськістю). Але ж не дуже хочеться, та і анонімність бажано зберегти, правда? А так - цю свою писанину можете продублювати десь на паркані, з такими ж шансами на відповідь.
Андрій до Лучанин Показати IP 21 Липня 2022 18:37
Прокуратура дає офіційну інформацію і разом з тим забороняє іншій стороні давати своє пояснення спираючись на таємницю слідства .... фактично таким чином чинячи тиск на суспільство і в майутньому суд, фактично позбавляючи опонента умов змагальності. Щодо болючих тем а для суспільства не болюча тема корупціє в системі правоохороних органів /прокуратурі де гучні коментиарі та фото??? чи ви не володієте статистикою ? ;) то зробіть запит куріть (ЗУ "Про звернення громадян")

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus