USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

У Луцьку презентують сучасну лабораторію

13 Травня 2014 17:55
У Луцьку презентують нову сучасну лабораторію, що свідчить про розвиток галузей мікробіології та біотехнології на Волині.

14 травня 2014 року о 13.10 у корпусі С (вулиця Потапова, 9), аудиторія №723 Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки відбудеться презентація лабораторії біотехнології кафедри лісового та садово-паркового господарства біологічного факультету у рамках VІІІ Міжнародної науково-практичної конференції аспірантів і студентів «Молода наука Волині: пріоритети та перспективи досліджень».

Про перспективи розвитку галузей мікробіології та біотехнології розкажуть декан біологічного факультету, кандидат біологічних наук, доцент кафедри фізіології людини та тварин Андрій Поручинський та професор Михайло Шевчук.

Галузі мікробіології та біотехнології рослин є дуже перспективними в Україні і світі як з точки зору підготовки фахівців і їх подальшого працевлаштування, так і з точки зору практичної, прикладної діяльності лабораторії, яка може забезпечити високотехнологічне вирощування широкого спектру рослин з пробірки у промислових масштабах.

«Лабораторія функціонувала досить давно, але працювала на старому обладнання . Набір сучасного обладнання, який придбав для лабораторії благодійний фонд «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк» дозволяє пройти повний цикл вирощування рослин у пробірках. Ми вчасно отримали все необхідне для технологічного циклу і завтра покажемо перший врожай. Серед найбільш цінного обладнання, подарованого благодійним фондом – ламінарна шафа, що забезпечує майже стерильні умови для вирощування, автоклав, мікроскоп, термостати, точні ваги», – розповів декан біологічного факультету Андрій Поручинський.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
555 Показати IP 13 Травня 2014 20:17
хоч хтось у цьому місті працює на майбутнє....А П. Данильчука запросили?
Читаючий Показати IP 14 Травня 2014 08:51
Михайло Йосипович, невтомний молодець. Це його заслуга! Спавжній вчений та практик Волині.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus