USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку презентували «будиночок сімейного щастя»

21 Грудня 2014 23:43
Презентація 4-го фільму студії «Правда PRO» з циклу «Поговоримо про сім’ю» відбулася сьогодні, 21 грудня у Луцьку. О 18-й годині в готелі «Україна» зібралась робоча команда, актори та гості, яким було цікаво подивитись фільм «Вираження цінностей».

Головним атрибутом заходу був ось такий будиночок (на головному фото), складений з 11-ти частин, фундамент якого – Ісус Христос. Це - найголовніша складова кожної щасливої сім’ї. «Стіни» - любов, довіра, повага і розуміння, «дах» - час разом, посвята сім’ї, вираження цінності, правильне спілкування, вирішення конфліктів та духовна посвята.

Такий будиночок «побудували» науковці зі США, які у 24-х краінах світу протягом 25-ти років проводили соціологічне дослідження. Виявилось, що щастя сімей - саме в цих 11-ти пунктах.

Ведучим заходу був режисер фільму Сергій Шараєвський, який сказав декілька слів про самі зйомки. Насправді вони неодноразово переривалися через події в державі, і замість декількох місяців потрібно було майже рік, щоб таки докінчити роботу.

Ліля Бутляр, одна з постановників фільму, виступаючи, поділилась, що її найбільше вразили слова сімейного експерта Юрія Соколовського: «Якщо ви ставитесь до свого партнера так, як він на це заслуговує, ви його не змінюєте, можливо, навіть робите гіршим. Ставтеся до нього, як до того, ким хочете його бачити, тоді ви змінюєте людину на краще». І справді, куди краще піднімати людину і в своїх, і в її очах, ніж залишати її на тому самому рівні, чим ми тільки знижуємо її самооцінку.

Сам фільм, який знімався, до речі, і в Мінську, і в Стамбулі, і у Венеції, і в Санкт-Петербурзі, і в Кракові, був про звичайну білоруську сім’ю Сасновських, зі своїми клопотами, проблемами, трагедіями.

Ці люди поділилися із усім світом своєю історією, заставили задуматись і змінити стосунки й між своїми родичами. Жінка, залишившись сама з дитинкою на руках, зневірилась у житті. Але зустріла людину, яка, попри те, що була значно молодша, допомогла їй знову повірити в себе і продовдувати жити далі. Незабаром у нової пари народилося ще двоє дітей. Проте не все пішло так гладенько, як хотілося б. Жінка, звикнувши на роботі керувати робітниками, почала керувати чоловіком, і тим самим істотно знизила його самооцінку. Чоловік втратив сенс свого життя, потягнувся за чаркою, не спинила його навіть травма на роботі через цю пиятику. Але в сім’ю одного дня ввійшов Бог і навів у ній порядок. Чоловік молився і просив у Господа змінити його. Молитви були почуті. Тепер цей мужчина – служитель церкви, і сім’я нарешті стала щасливою - і подружжя, і діти, яким раніше катастрофічно не вистачало батьківської уваги. За останній рік наша головна героїня пережила мікроінсульт та інфаркт. Але завдяки спільним молитвам усієї родини зараз у жінки самопочуття добре.

Фільм закликає глядачів змінити хиткі порядки у своїх сім’ях і почати цінувати один одного, помічати у своєму партнері усі хороші цінності, і поменше чогось поганого. Адже у всьому світі й так забагато сварок і непорозумінь. І, як сказала продюсер Альона Юхимчук, якщо справжня дружба пізнається в біді, то сім’я пізнається в конфліктах. І виграє той, хто вміє терпіти, слухати, і найважливіше – цінувати один одного.

Автор: Юля ФЕДУН

Фото: Громадське.Волинь

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Анонім Показати IP 22 Грудня 2014 01:26
Штунди зомбують?
5 Показати IP 22 Грудня 2014 07:55
опять секта...
Лорен Показати IP 22 Грудня 2014 09:41
Масовий гіпноз з тими штундами. Я як подивлюсь на МИ+, то волосся дибки стає скільки ДІТЕЙ кидають ВСЕ і ідуть як сліпі.....
в до Лорен Показати IP 22 Грудня 2014 13:40
а ти щось за свое життя зробив доброго.
месник Показати IP 22 Грудня 2014 10:20
Турчинов рулить!!! ))) Бабтист,- від Баб тискати))))
07 Показати IP 23 Грудня 2014 16:38
а де особистий простір?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus