USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку презентували виставку вуличного художника

3 Березня 2015 16:27
Лучанам презентували виставку робіт вуличного митця Андрія Горбаля.

Відкриття експозиції із назвою «GENESIS» відбулось у перший день весни в кафе-галереї «Виноград». Захід відвідало близько півсотні людей.

Як розповів харизматичний автор незвичайних картин Андрій Горбаль у коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини, він почав малювати приблизно у 2001 році, відвідуючи художній гурток у місті Чортків, що на Тернопільщині. Опісля свій творчий шлях продовжив, закінчивши Волинське державне училище культури та мистецтв імені І.Ф.Стравінського, що у Луцьку. Нині здобуває освіту в Інституті мистецтв при Східноєвропейському національному університеті за фахом «монументальний живопис».
«Головним ядром моїх робіт є зображення птахів, тобто спрощеного їхнього силуету, інколи із натяком на іншу предметну форму чи площину. Для аналогів та прототипів використовую різноманітні природні форми, такі як: органічні породи, фактури, пластику дерев, анатомічні елементи. Здебільшого черпаю натхнення у роботах визначних та досвідчених митців. Серед них є і Врубель, й Марк Ротко, а також Пол Стоун, Ендрю Вейз, Криволап, Любомир Медвідь, Альфонс Муха, Мілт Кобаяші, Густав Клімт, Рерих, та багато інших», - зазначив молодий художник.
Окрім того, Андрій розповів, що намагається експериментувати, залучаючи до роботи різноманітні матеріали та інструменти. Працює у змішаній техніці, застосовуючи акрил, спрей, масло, різного роду емульсії, крейду. «Також працюю з деревом, ріжу витинанки, монтую інсталяції, хочу більше розвинутись в плані скульптури», - додав митець.

Що стосується відкриття виставки, то художник запевняє, що він залишився задоволений геть усім:

«Приємно, що є такі люди, які допомогли все організувати, підтримали як морально, так і фізично. Велика подяка власнику закладу Дмитру, який продовжує традицію цього приміщення, адже колись там була галерея. Захід відвідало немало людей, серед яких було як старше покоління митців, так і креативна та небайдужа молодь. І це надзвичайно гріло душу», - розчулено зізнається Андрій.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
поціновувач Показати IP 3 Березня 2015 17:50
КРУТО!!!
Інна Показати IP 3 Березня 2015 20:47
роботи дуже сподобалися))творчих Вам успіхів й надалі!
маляр Показати IP 4 Березня 2015 05:30
Геніально! Як у Малєвича, тільки трішки краще.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus