USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

У Луцьку триває інспекція ремонту дворів. Репортаж

26 Червня 2017 22:01
Контроль за якістю проведення ремонтних робіт, зокрема на міських прибудинкових територіях, продовжують здійснювати представники Луцької міськради.

Виконувач повноважень Луцького міського голови Ігор Поліщук, його перший заступник Григорій Недопад і керівник департаменту ЖКГ Юрій Крась провели чергову інспекцію луцькими дворами 26 червня.

Першим об’єктом «перевірки» став, однак, не один із міських дворів: виїзна інспекція розпочалася з центрального парку імені Лесі Українки, де представники міської ради оцінили поточний стан відбудови ротонди.

Загалом ремонт споруди майже досяг фіналу, адже урочисте відкриття закладу заплановано на 1 липня.

«Усі ми пам’ятаємо, в якому стані була ця будівля – захаращена, напіваварійна. Ми надали приватному підприємцю цю будівлю в оренду, і він за свої кошти повністю здійснив реконструкцію, але це власність Луцької міської ради», – зазначив Ігор Поліщук.
Оновлена ротонда, окрім іншого, міститиме два басейни (один – для дорослих, другий – дитячий), кафе та місця для відпочинку. Також проект реконструкції передбачає настил над басейном, який можна буде використовувати як сцену. Заклад працюватиме до 23 години.

Виконувач обов’язків мера відзначив, що «це хороше починання. Ми протягом усієї роботи допомагали підприємцю, адже це все – для людей. Функціонування в цьому місці відпочинкової зони набагато краще за ту розруху, яка була тут раніше».

Також Ігор Поліщук висловив переконання, що за більшої кількості підприємців, які готові були би вкладати свої кошти у відновлення критичних об’єктів, вдалося б якісно змінити місто на краще.
На проспекті Грушевського, 1, вулиці Коновальського, 1, 1а, своєю чергою, вдалося викласти бруківкою пішохідну доріжку, загальною протяжністю 75 метрів.

Необхідність облаштування такої доріжки була обумовлена потребою мешканців будинків, які не мають іншого шляху до зупинки міського транспорту. Раніше вони були змушені долати цю відстань практично по бездоріжжю.

До речі, під час робіт поклали бруківку, яка вже використовувалася раніше. Міська рада покрила лише вартість виконання робіт, на що було витрачено 57 тисяч гривень.

На території ще заплановано розчистити дерева.
Подібна ситуація склалася й на вулиці Арцеулова, 1, 3, мешканці будинків якої до вулиці Гулака-Артемовського чи до зупинки міського транспорту повинні були йти фактично крізь болото. Тож було розроблено систему пішохідних доріжок, вимощених бруківкою, яка перебувала на складах Луцької міської ради. Загальна протяжність доріжок становить 190 метрів, а вартість робіт оцінили в 120 тисяч гривень.

«Питання не вирішувалося протягом багатьох років, а зараз людям буде комфортно пересуватися, вони не відчуватимуть незручностей», – переконує Ігор Поліщук.
Виклали бруківкою пішохідну доріжку й на проспекті Соборності, біля Храму Всіх святих землі Волинської, загальною протяжністю 175 метрів. Вартість проведених робіт склала 145 тисяч гривень.
Капітальний ремонт прибудинкової території влаштували на вулиці Гордіюк, 4, де все асфальтне покриття повністю замінюють бруківкою.

Як розповів депутат від УКРОПу Юрій Безпятко, це пов’язано з тим, що комунікації тут проклали ще в 1974 році.

«Замінити їх в один день можливості немає, а за критичної ситуації, наприклад прориву, коли потрібно буде заміняти мережу, бруківку легше зняти, ніж асфальт, і, відповідно, покласти назад», – сказав Юрій Безпятко.
Він пригадав, що відповідне звернення до влади міста з проханням провести ремонт території скеровували ще з 2012 року.

Ремонт у дворі нарешті розпочався два тижні тому і має завершитися орієнтовно ще через два тижні.
Насамкінець проінспектували вулицю Андрія Марцинюка, де ще з минулого року проводиться капітальний ремонт, загальною протяжністю 410 метрів. Із цією метою з міського бюджету було виділено 1460 тисяч гривень. Роботи мають скінчитися вже за тиждень-другий.

«Раніше цією вулицею навіть не можна було пройти пішки чи проїхати автомобілем. Хочу наголосити, що гарантія на роботу становить сім років, тобто, якщо виникнуть якісь недоліки, підрядник усуватиме їх за власні кошти», – розповів Ігор Поліщук.

Та додав: «Дуже часто люди говорять, що не ремонтуються околиці міста, сектор приватної житлової забудови, а ми протягом наших виїздів бачимо, що на багатьох таких вулицях зараз відбуваються ремонти. Ми не ділимо місто на мешканців приватної житлової забудови та мешканців багатоквартирних будинків».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 15
Луцьк Показати IP 26 Червня 2017 22:32
На Перемоги, 21, хай приїдуть, подивляться на "Європу" з калюжами глибиною 20 см, що з часів совка не ремонтована, а при в'їзді комунальники, трубу ремонтуючи, розрили, і кинули, закидавши землею, років 7 тому. Добитися ремонту - НЕРЕАЛЬНО! ЖЕКу - пох*р, міськраді, як видно, з року так 2005 - теж.
Анонім до Луцьк Показати IP 26 Червня 2017 22:56
О, повилазило невдоволене. Поліщук тільки четвертий місяць в.о. мера а стільки вже зроблено!!! Чому ви мовчали роками???!!!! А зараз хочете щоб на раз все було!!! При попєрєдніках робився ремонт тільки на пр. Волі один раз в чотири роки і то перед виборами!
Лучанин до Анонім Показати IP 27 Червня 2017 09:20
Ваш коментар недоречний і грубий. Проблема на Винниченка існує вже десятиліттями і ніхто не звертає уваги, а деякі вулиці, зокрема, Лесі Україники вже декілька разів ремонтують. Винниченка - це одна з центральних вулиць.
Лучанин до Луцьк Показати IP 27 Червня 2017 00:16
Все відразу і одночасно неможливо зробити!Як ви цього не розумієте?І до вас черга дійте.Тільки потрібно набратися терпіння і чекати!Іншого виходу нема!
Vorsicht Показати IP 26 Червня 2017 22:32
"Ми не ділимо місто на мешканців приватної житлової забудови та мешканців багатоквартирних будинків"... Чому ж такий разючий контраст? Де ремонти вулиць приватного сектору? Де і комплексна програма асфальтування грунтових вулиць?
ua до Vorsicht Показати IP 26 Червня 2017 23:19
Не варто бути такими наївними.Кандидат хоче сподобатись всім. Але розуміючи, що більшість виборців проживає в багатоповерхівках здійснює основну масу робіт саме там.Для рекламної статистики заасфальтують одну - дві вулиці з двохсот в рік.Радуйтесь люди і не нарікайте, місіть болото й далі.
Петро до ua Показати IP 27 Червня 2017 07:23
Йуля Вусенко? А чим подобався Коля Буратіно зі своєю секретуткою?
Олег Показати IP 26 Червня 2017 23:17
Загляньте на вiдродження, як не калюжа то ногi можна повикручувати асфальт городами обходиш . звернiть увагу!!!!
Ігор Показати IP 26 Червня 2017 23:55
Шановні "інспектори",ви заїдьте під час дощу в двір будинків по вул. ШОПЕНА 13-15 і побачите жах. І це центр міста. А ви інспектуєте щось там .
До дописувачів...вищ Показати IP 27 Червня 2017 01:18
Не треба дрімати , щось читайте в новинах , на сайтах міської ради , в Фейсбуці , там добре видно вулиці околиць міста . де була грунтова дорога , а тепер бруківка чи асфальт.Валили місто десятиліттями . все під себе , а ви тепер хочете за пару місяців , щоб все у вас було в шоколаді . Терпіння шановні , а ні то як львівяни ручками в перчатках , свідомо розгрібати сміття.У них є громадянська позиція . а у вас?Чи вона закінчилася анонімно , біля ПК?
Лучанка Показати IP 27 Червня 2017 05:38
На вулиці Грибоєдова відімкнули зовнішнє освітлення, це при тому, що тротуар повністю захаращений кущами і знаходиться в жахливому стані, весь в колдобинах, точно хтось шию зламає. А вулиця Грибоєдова сполучає пішохідно цілий мікрорайон з центральною вулицею
Петро Показати IP 27 Червня 2017 07:33
Загляньте, заїдьте, подивіться... Кому ви це пишете? Звернення в міську Раду освіта не дозволяє написати? Чи треба "стукати" анонімно і по совковому, а "Хтось" має видаватися ДЕ саме ви кучку відложили. А порадіти тому що ремонт таки робиться - розуму не вистачає? Хто ви такі після цього придумайте самі.
Сергій. Показати IP 27 Червня 2017 08:00
Бруківка бувша у використанні, люки старі залишають.... Невже така влада бідна , що не може раз зробити і на роки...
Торі до Сергій. Показати IP 27 Червня 2017 09:08
То може ти в мери підеш і покажеш, як треба хазяйнувати??
лучанка Показати IP 27 Червня 2017 08:16
Шановні інспектори , зайдіть на вулицю Прогресу , що біля обласної спортивної школи, соромно .Більше нічого не можу сказати , слів вже немає.Дякую.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus