USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

У Луцьку хочуть пустити бензовози поза містом

28 Лютого 2015 12:08
До переліку доріг, де запланований капітальний ремонт полотна, включили й дорогу, яка з’єднує вулиці Єршова та дорогу до села Липини. Про це стало відомо під час чергової 71 сесії міськради.

Власне, потреба цієї дороги назріла давно. Свого часу вона проектувалася як шлях, аби вантажівки та бензовози не заїжджали в місто. До слова, про цю дорогу в міськраді почали говорити як про один з варіантів вирішення проблеми з авторинком у Луцьку.

Нагадаємо, щотижня вулиця Єршова перетворюється на стихійну парковку. Імпровізований авторинок розпочинається щочетверга і щонеділі від ТЦ «Глобус» і ускладнює рух громадського та спеціального транспорту.

Серйозності ситуації додає й те, що поруч розташовані потенційно небезпечні об’єкти – Нафтобаза і трансформаторна підстанція. В дні роботи авторинку до цих об’єктів неможливо доїхати спецтехніці, в разі виникнення НП, як і було свого часу під час навчань, організованих ДСНС.

В місті наразі створена робоча група, яка має напрацювати конкретне рішення з приводу вирішення цього питання, Власне, члени цієї групи досі не дійшли згоди. Одним з варіантів розглядається підписання меморандуму голови міської ради з ТзОВ «Автопарк Луцьк», на чиїй території й діє авторинок, але вона не може вмістити всіх охочих. Однією з умов цього меморандуму в разі його підписання, стане й будівництво дороги, яка з’єднала вулицю Єршова з об’їзною дорогою, яка веде до села Липини.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: ДОЛЯ АВТОРИНКУ В ЛУЦЬКУ: ЗАСЛУХАЮТЬ ДВІ ПРОПОЗИЦІЇ

Таким чином, якщо б підприємці, які продають автомобілі, користувалися цим шляхом і не їхали через міське перехрестя Гордіюк-Соборності-Відродження-Єршова, то це зняло б питання постійних заторів на вулиці Єршова.

Крім того, цією, наразі безіменною дорогою, могли б їхати поза містом і вантажівки, і бензовози. Однак тут також є ряд питань, адже цей шлях - не лише в межах Луцька, а знаходиться на перетині меж Луцька, Луцького та Ківерцівського районів. Відтак, з цього приводу міській владі доведеться домовлятися ще й з районними радами.

Крім того, до кінця незрозуміло, чи буде надалі в місті розташовуватися авторинок на вулиці Єршова, чи його таки перенесуть. В такому разі, ймовірно, потреба в будівництві цього шляху постане менш гостро. Однак, не чекаючи варіанту вирішення питання авторинку, міський голова запропонував включити цю дорогу в перелік шляхів, які підлягають капітальному ремонту в 2015 році.

ЧИТАТИ ЩЕ: ЯКІ ЛУЦЬКІ ДОРОГИ ПЛАНУЮТЬ РЕМОНТУВАТИ. ПЕРЕЛІК

Зауважимо, як повідомляло раніше Інформаційне агентство Волинські Новини, зважаючи на нестабільність гривні на валютному ринку, постійне підвищення цін на пальне, неможливо наразі спрогнозувати, скільки коштуватимуть матеріали для ремонту доріг. А депутати під час голосування, не вирішуючи, де взяти додатково кошти, внесли ряд змін до переліку доріг, які ремонтуватимуть. Директор департаменту ЖКГ Іван Кубіцький, коментуючи ситуацію, зауважив, що депутати наголосували робіт на мільйонів 100, яких у міста на дороги немає.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
дідо Показати IP 28 Лютого 2015 12:22
Виписування штрафу за неправельну стоянку без водія змінить ситуацію. Коли даїшники почнуть ліпити талони з штрафом на скло, тоді водії почнуть правильно паркуватися.
123 Показати IP 1 Березня 2015 02:01
так то все ше може бути,бо всі стоять на обочинах і можна розминутись і нормально проїжать тіри...а от всьому біда той круг..там то дурдом

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus