USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Долю луцького авторинку вирішать громадські слухання

26 Листопада 2014 12:43
Питання щодо функціонування авторинку, що на вулиці Єршова у Луцьку, відтепер обговорюватимуть під час громадських слухань.

Таке рішення обранці громади прийняли під час засідання 66-ї сесії Луцької міської ради сьогодні, 26 листопада.

Так, зі слів секретаря міськради Сергія Григоренка, за станом на сьогодні найбільш дієвим механізмом вирішення спірних питань є громадські слухання.

«Одним розчерком пера неможливо вирішити це питання, адже на авторинку працюють тисячі людей, які заробляють кошти для власних родин. Готуючись до сесії, я знайшов розпорядження міської ради, згідно із яким у статуті авторинку було вказано, що його територія обмежується лише ділянкою на вулиці Єршова, огородженою парканом. Якби він залишався в межах паркану, можливо, подібних питань би не виникало», - наголосив він.

ЧИТАТИ ЩЕ: ЧИ ПОТРІБЕН ЛУЦЬКІЙ ВЛАДІ ВПОРЯДКОВАНИЙ АВТОРИНОК

Разом з тим, з його слів, величезною проблемою авторинку є відсутність туалетів та жахливий стан дороги.

«На жаль, ринок розрісся. Там є такі стратегічні підприємства як «Нафтобаза», ПАТ «Обленерго», Північна електропідстанція. Якщо, не дай боже, у дні проведення стихійного авторинку буде надзвичайна ситуація, спецтранспорт не зможе проїхати на місце пригоди. Там хаос. А тим часом територією ринку постійно їздять бензовози. Якщо хтось випадково кине недопалок, не уникнути біди», - додав секретар Луцькради.

Варто додати, що користувачі авторинку не сплачують кошти за торгове

місце й за паркування машин. Тому обранці громади вирішили, що торгівля повинна набути цивілізованих меж. Також, на їх думку, варто припинити торгівлю автотранспортом на території зеленої зони.

Нагадаємо, раніше народні обранці розглядали варіанти щодо перенесення авторинку у Ківерцівський район, на вулицю Боженка, у село Боратин Луцького району. Щодо обласного центру Волині, то у місті території, де можна було б розмістити стихійний ринок, немає.

Тож луцькі депутати вирішили підтримати пропозицію щодо низки громадських слухань, які й вирішать долю скандального авторинку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Дьодік Показати IP 26 Листопада 2014 13:47
Це не авторинок - це ср.ч і смітник посеред міста, це ганьба Луцька. Там крутяться такі гроші - і невже не можна після себе прибрати, бо коли їдеш там на другий день то таке враження, що попав у Брище на сміттєзвалище.
лучанин до Дьодік Показати IP 26 Листопада 2014 14:54
Власник ринку Алфьоров э жлоб. Прихвативши з подачі Кривицького територію недобудованого автобусного парку і розмістивши там ринок ві не влав ні копійки щоб там навести порядок. Дере бабло, прхватизував землю і має десь проблеми міста і власників автівок які там торгують. По Єршова під час ринку неможливо проїхати, а територія ринку заповнюється не більше як на половину. Була пропозиція перенести ринок на вулицю Боженка. Бувша територія складів ДПЗ міська земля в поєднані з вільною землею Боротинської с/ради дасть можливістиь створити цивілізованний ринок який нікому не буде заважати.Оплата через автомати дасть прибуток в бюджет.
нафтобаза до Дьодік Показати IP 26 Листопада 2014 14:58
Доїхати до нафтобази або Обленерго практично неможливо. А якщо якась аварія на обєктах житєзабезпечення міста хто розяснить як звітси виїхати або заїхати. Хто за це буде нести відповідальність Алфєров чи міський голова.
888 Показати IP 26 Листопада 2014 13:52
директор х..ло, а власники чмирюки ,усіх в штрафбат дебальцево.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus