USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Луцьку провели в останню дорогу загиблого Героя Андрія Гурного

8 Грудня 2022 13:47
Мешканці міської територіальної громади знову прощаються з військовослужбовцем, який віддав своє життя у війні з російськими окупантами. Сьогодні у Свято-Троїцькому кафедральному соборі відспівали 27-річного Андрія Гурного.

Про це повідомляє Луцька міська рада.

Лучанин Андрій Гурний (27.05.1995 року народження) був призваний на військову службу по мобілізації 22 жовтня 2022 року до складу військової частини на посаду оператора протитанкового відділення взводу вогневої підтримки 3-ї аеромобільної роти 1-го аеромобільного батальйону.

Загинув 3 грудня під час виконання бойового завдання в районі населеного пункту Білогорівка Сєвєродонецького району Луганської області. Вчора траурний кортеж з кількох десятків автомобілів вирушив із Цуманського перехрестя та у супроводі поліції проїхав вулицями рідного Андрієві Луцька.
До спільної молитви за упокій душі спочилого воїна разом із духовенством, родиною, бойовими побратимами, небайдужими громадянами долучилися Луцький міський голова Ігор Поліщук та заступник голови Волинської обласної ради Григорій Пустовіт.
«Яка найбільша радість кожної родини, кожної матері, кожного батька? Це їхні діти. Але полеглий воїн Андрій – це не тільки дитина цієї сім’ї, яка сьогодні так гірко його оплакує. Він та інші полеглі Герої – це наші спільні діти, які віддають своє життя за те, щоби ми тут, у храмі, могли молитися і випрошувати в Господа перемоги, сил, здоров’я та стійкості тим молодими хлопцям, які перебувають на вістрі жорстоких ударів ворога. Бо ми також воїни і також багато чого можемо. Але сьогодні найбільша повага воїну Андрієві, якого ніщо не зупинило від того, щоб іти і захищати свою родину та свою державу», – сказав у скорботній промові священник Олександр Безкоровайний.
Читати ще: У Луцьку родинам загиблих Героїв вручили державні нагороди

Після завершення панахиди домовину з тілом Героя прощальною ходою пронесли Театральним майданом. У цей момент лучани, віддаючи останню шану загиблому, утворили живий коридор і прихилили голови перед захисником. Біля фотостенду «Герої Небесної Сотні – Загинули за єдність України» скорботна процесія зупинилася і виконала Державний Гімн.
Інформаційне агентство Волинські Новини висловлює щирі співчуття рідним Захисника. Вічна пам’ять, честь та шана Герою!
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus