USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.80 9.95

У Луцьку пройшла смолоскипна хода на честь героїв Крут

29 Січня 2016 22:29
Смолоскипна хода на честь героїв Крут та новітніх Героїв нашої держави пройшла вулицями Луцька сьогодні, 29 січня. Про це повідомля прес-служба «Азову Волинь».

Почався марш від Київського майдану о 19 годині. Вшанувати українських Героїв зібралося понад 300 лучан. Запаливши смолоскипи, хода рушила по проспекту Волі в напрямку до Театрального майдану. Головними гаслами маршу були: «Тихий й Хома – ваш подвиг був не дарма» та «Крути, Крути, Вас не забути».

Прес-секретар громадської організації «Національний альянс» Юлія Грищук каже, що«ходу організували, щоб нагадати про героїв крут та про новітніх українських героїв. Хода краще ніж просто покласти квіти. Адже кожний пересічний лучанин побачивши це, задумався і згадав, як усе було».

В кінці маршу усі учасники зібралися довкола викладеного тризубу, щоб висловити свою шану загиблим Героям, подвиг яких українці пам'ятатимуть крізь віки. З заключним словом виступили бійці полку «АЗОВ» та лідери інших патріотичниї громадських організацій. По завершенню боєць АЗОВу «Лікург» зачитав молитву українського націоналіста.

Цивільний Корпус «АЗОВ» Волинь висловлює подяку за допомогу в організації маршу «Ультрас Волинь», ГО «Іскра», ГО «Національний Альянс», «Самообороні Волині» та «УНСО».

Нагадаємо, як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, сьогодні, 29 січня, в Луцьку на вулиці Героїв Крут відбулося вшанування загиблих українців у бою під Крутами в 1918 році. ФОТО.

З історії довідково: 29 січня 1918 року відбулось збройне зіткнення на залізничній станції біля села Крути , яка розташовувалася на 130 -му кілометрі в північно-східному напрямку від Києва. Учасники події : невеликий загін з боку юної Української Народної Республіки (близько 600 чоловік) і Червона гвардія Радянської Росії , яка значно перевищувала своїх вимушених супротивників числом, бойовим потенціалом і досвідом. Результат бою не важко передбачити. У бою полягли понад три сотні юних борців за незалежність України.



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus