USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинському гідрометеоцентру - 70

19 Листопада 2014 14:05
Волинський гідрометеоцентр відзначив власне 70-річчя. З нагоди ювілею та професійного свята у Луцьку тривали урочистості.

Нагадаємо, День працівників гідрометеорологічної служби — професійне державне свято для тих, хто причетний до роботи гідрометцентру України. Його відзначають щорічно 19 листопада з 2003 року. День працівників гідрометеорологічної служби отримав в Україні статус офіційного державного професійного свята порівняно недавно. Так, 11 березня 2003 року президент України Леонід Кучма підписав Указ N 208/2003 «Про День працівників гідрометеорологічної служби», який наказував відзначати цю дату щорічно 19 листопада.
Тож, з цієї нагоди у маленькій актовій залі Волинського гідрометеоцентру ніде було яблуку впасти.
«Кожна людина прокидається уранці, п’є улюблений чай чи каву, снідає, потім збирається на роботу або займається власними справами. Але майже кожен перед тим вмикає телевізор чи радіоприймач та слухає прогноз погоди. Однак, мало хто замислюється над тим, звідки ж цей прогноз береться», - жартівливо звернувся до присутніх начальник Волинського гідрометеоцентру Ростислав Бондарчук.


З його слів, в установі працює 141 людина, й дві третини серед загальної кількості працівників гідрометеоцентру становлять жінки.
Зокрема, метеопрогнозами займається сім чоловік. За рік вони формують понад півтори тисячі «погодніх пророцтв».

До слова, Волинський гідрометеоцентр «народився» у травні 1944 року.

«Саме від вас залежить багато факторів, що стосуються життя, безпеки та здоров’я людей. Бажаю вам миру, впевненості у завтрашньому дні. І нехай, окрім гідро метеопрогнозів, справдяться прогнози про закінчення війни на Сході», - зауважив радник голови Волинської ОДА Сергій Кошарук.

А зі слів заступника Луцького міського голови Тараса Яковлева, 70 років – це небагато, але й не мало:

«Тільки один Бог знає, якою ж погода буде насправді. Але й вам іноді це вдається визначити», - додав він.
Окрім того, начальник управління ДСНС в області Володимир Грушовінчук зазначив, що, на жаль, держава неналежно оцінює роботу метеорологів. Він подарував «волинському Куйбіді» Ростиславу Бондарчуку ікону та квіти й побажав усім працівникам гідрометеослужби гідної заробітної платні.
«Нехай буревії та грози обминають ваші домівки, вітерець нехай буде лише теплим та попутнім, а небо – чистим і мирним», - приєднався до усіх привітань керівник департаменту АПК області Олександр Книш.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Паша Показати IP 19 Листопада 2014 14:11
а в чому сенс роботи? зараз вся погода зi спутника мониториться та всi прогнози робляться... без претензiй, просто цiкаво що вони там роблять i яка вiд того користь...
Юрій до Паша Показати IP 20 Листопада 2014 18:42
Краще утриматись від незрозумілих запитань, щоб не виглядати придурком!!!!!
Лучанка Показати IP 19 Листопада 2014 15:31
Ветеранам честь і хвала. Петре Сергійовичу , Катерино Василівно - так тримати.
користувач погоди Показати IP 19 Листопада 2014 15:43
Свято!!! Вітаю!!! Водка пей, земля валяйся!
ого Показати IP 19 Листопада 2014 17:06
141 людина в цій установі??????
Анонім до ого Показати IP 19 Листопада 2014 18:11
ну а чого би й нi? то ж за твої податки, хай будуть...
Анонім від ого до аг до Анонім Показати IP 25 Листопада 2014 16:23
Як ви ВСііііі розумієтесь на роботі гідрометслужби! Напевне, прогноз погоди, як Яник, берете з інтернету. А хто проводив спостереження протягом 100 років, працюючи, навіть у війну, робить хімічні аналізи проб води, повітря, обстежує зони підтоплення, робить синоптичні, гідрологічні прогнози, та й першим зафіксував підвищення рівня радіації під час аварії на ЧАЕС. Доречі, працюючи за мінімальну зарплату.
яся Показати IP 19 Листопада 2014 21:56
А ПРИЧЕМ ТУТ ЛІСНИК У ФОРМІ ...........
До сліпого Ясі до яся Показати IP 20 Листопада 2014 12:57
А де ти лісника побачив???
Анонім Показати IP 21 Листопада 2014 14:31
Кожен сайт погоди не може існувати без наших даних!!!
Анонім Показати IP 21 Листопада 2014 14:35
А лісник??? Генерал-майор МНС України!!! А МНС - приходять перші при техногенних і природних катастрофах!!! В вас торф не горів??? Хату не заливало??? Кришу з ДОму ураган не зносив??? По ходу з голови зніс.........

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus