USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

У Луцьку ремонтують дороги та двори, які не робилися десятиліттями

4 Липня 2018 18:49
Окремі дороги Луцька, якими раніше люди не могли пройти через ями та вибоїни, сьогодні вистелені якісним та зручним покриттям, а двори, про ремонт яких не згадували десять, а то й двадцять років, нині ремонтуються «під ключ».

Стан ремонтних робіт на кількох дворових територіях сьогодні оглянули перший заступник Луцького міського голови Григорій Недопад, депутат Луцької міської ради, радник міського голови Ігор Поліщук та керівник департаменту ЖКГ Юрій Крась.

Перевірку якості ремонтних робіт почали з огляду вулиці Петра Болбочана, де на стадії завершення перебувають роботи з влаштування щебеневого покриття із напівпросочуванням бітумною емульсією. Тут будуть вкладені ще кілька шарів покриття, зараз бітумною емульсією пролитий перший шар. Така технологія – вигідна альтернатива для невеликих вулиць, а у Луцьку таких чимало. Так, вулиця Петра Болбочана знаходиться у приватному секторі й зараз не всі місцеві мешканці можуть хоча б пригадати, коли тут відбувався ремонт. А нині вулиця має зовсім інший вигляд.

Також на стадії завершення – роботи з влаштування щебеневого покриття з напівпросочуванням бітумною емульсією на вулиці Смирнова.

Задоволені й жителі вулиці Уласа Самчука, що поруч із вулицею 8 Березня. Тут завершуються роботи з облаштування дороги, якою в минулому практично неможливо було пройти у дощову погоду. Місцева жителька розповідає, що за них ніхто не згадував із того часу, відколи вона тут мешкає. Інший чоловік розповідає, що їх вулиця не знала ремонту від дня її заснування, а саме з 1954 року. «За весь час проживання у цьому дворі вперше бачу реальну роботу», – ділиться враженнями лучанка.

«Місцеві мешканці зверталися до нас із проханням про облаштування твердого покриття даної території, – розповів Григорій Недопад. – Оскільки ця вулиця належить до приватного сектору і не має надмірного навантаження на дорожнє покриття, тож було вирішено зробити проект напівпросочення бітумною емульсією. Сьогодні роботи наближаються до завершення. Відбувається облаштування каналізаційних люків. Дорога вже придатна до використання. Загалом у місті здійснюється велика кількість ремонтних робіт у дворах та на дорогах Луцька, одним із наймасштабніших є ремонт вулиці Ковельської, де ведуться значні обсяги робіт по облаштуванню дорожнього покриття й тротуарів. Там ми вже почали застосовувати спеціальне покриття на зупинках громадського транспорту, аби воно не зазнавало ушкоджень. Зазначу, що у Луцьку ремонтуються не лише центральні ділянки доріг, але і дороги в приватному секторі, а також двори, котрі перебували в найбільш аварійному стані».

Крім того розпочато роботи із капітального ремонту прибудинкових територій на пр. Соборності, 29, 31а, 35, 37, 37а. Тут буде здійснено ремонт «під ключ», що передбачає заміну асфальтного покриття, облаштування бруківкою тротуарів та пішохідних доріжок, встановлення сучасного освітлення, облаштування сміттєвих зон та дитячих майданчиків.

«В минулому тротуар у цьому дворі було вкладено без основи, практично на землі, – зауважив Ігор Поліщук. – Зараз асфальт буде укладатися відповідно до сучасних стандартів якості, а отже слугуватиме довго та надійно».

До слова, цей двір не має свого депутата, який ініціював би його ремонт, однак міською владою було погоджено здійснення у ньому ремонтних робіт через давно існуючу потребу.

Наступним пунктом став огляд робіт із капітального ремонту на пр. Соборності, 20, 20а, 22а. Тут здійснюється не лише благоустрій дворових територій, але і капітальна заміна застарілих комунікацій.


«На даній території здійснюється комплексний ремонт із заміною всіх мереж, – розповів Ігор Поліщук. – Частину труб вже замінили, пішохідні зони й тротуари викладуть бруківкою, облаштуємо освітлення, дитячу розважальну зону, відгороджені сміттєві зони – усе, що передбачено ремонтом «під ключ». Враховуючи зношеність мереж, замінюємо їх, щоб надалі не повертатися до цього питання».



Також, як поінформував радник міського голови, тривають ремонтні роботи на інших ділянках Луцька. На проспекті Соборності відбувається облаштування трьох додаткових зливових люків, які допоможуть вирішити проблему із можливими підтопленнями цієї території. Вже зараз передбачені масштабні роботи з облаштуванню вулиці Винниченка в центральному секторі Луцька.

«Там більшість тротуарів мають незадовільний стан, тож найближчим часом візьмемося за реконструкцію і капітальний ремонт цієї території. Також незабаром плануємо приступати до ремонту проспекту Волі в напрямку Київського майдану та виконати чимало інших видів робіт», - додав Ігор Поліщук.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Лучани Показати IP 4 Липня 2018 18:56
Не забудьте про вулицю Потебні,46,48,50, там з 1969 року не робили ремонт.
Лучанка Показати IP 4 Липня 2018 19:51
А ще зверніть увагу на вулицю Павлова, в районі вул.Баранова. Там вулиця не бачила асфальту за часів свого існування. Скільки писали... безрезультатно. А навіщо? Там переважно живуть пенсіонери. Вулиця на 18 номерів. І так буде. Скрізь поробили асфальт, а таку маленьку вуличку проігнорували. Хіба там люди?? Влада міста зверніть увагу! Дайте тим пенсіонерам достойно дожити віку!
Перемоги Показати IP 4 Липня 2018 21:41
Перемоги, 21, ходив-ходив восени пан Поліщук, обіцяв-обіцяв, що ремонт двору буде в травні... Агов! Скоро СЕРЕДИНА ЛИПНЯ буде!
хохо Показати IP 4 Липня 2018 22:22
роблять дорогу біля 2 школи. колишня кірова (можливо й теперішня) паралельна тополевій. тополева асфальт, гастелло що їх зєднує частково гравійка частково БОЛОТО. підходив до робітників, кажу хлопці чого ж минаєте вже тих 50м між цими вулицями тож доробіть щоб по колу була норм дорога. а у відповідь- цього клаптика немає в планах! хто так робить? те болото рознесеться на той гравій і до одного місця такий ремонт. перевадняк!
Лучанин Показати IP 4 Липня 2018 23:33
Яка доцільність закопування тисяч і мільйонів гривень, коли людей душать комунальні платежі, особливо жахливо великі суми на опалення. Краще гроші, витрачені на ці показушні ремонти спрямувати на встановлення ІТП та утеплення будинків. А так -"у пацієнта болить зуб, а йому пропонують зробити макіяж". Така ж ефективність рішення справді актуальних питань.
Майбутній пенсіонер Показати IP 5 Липня 2018 00:47
Дайте пенсію 10 000 грн, а то як прожити на 1500 грн? Люди голодні, бідні ....хто про них подбає ?
Житель Показати IP 5 Липня 2018 07:15
А коли дороблять ремонт на соборності 31а? Почати почали, молодці, зрізали дерева, все перерили і після цього вже 2 тижні ніяких робіт не ведеться. Ви чекаєте поки щебінь рознесуть, чи чого?
55 Показати IP 5 Липня 2018 07:16
Все це мало бути зроблено перед початком за будови вулиці.
Довга Вулиця Показати IP 5 Липня 2018 17:04
Островського - коли ??? була внесена в план на 2016-2017 рік, а вже половина 2018-го минула, роботи й не думали починати, в деяких місцях пройти неможливо, особливо після дощу, не те що проїхати (((

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus