USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.88

У Луцьку - Різдвяний благодійний концерт. АНОНС

9 Січня 2014 11:44
Можливо, комусь і вдасться колись пояснити феномен цього концерту, який давно вийшов за мури храмів Волинської єпархії і став навіть своєрідним волинським брендом. Якщо, звичайно, можна вжити це світське слово стосовно церковної справи. Подумати тільки, що вже у двадцятий раз з благословення митрополита Волинського і Луцького Ніфонта зберуться разом небайдужі люди, аби скинутися, як кажуть, копієчкою до копієчки на допомогу сироті, нужденному… Владика Ніфонт завжди каже, що на любові і милосерді стояв і стоїть світ, тому його радують люди, які ростуть духовно, які пам’ятають слова преподобного Ісаака Сиріна «Хто захищає скривдженого, того захищає Бог».

І цього року, як вже і минулого, Різдвяний благодійний концерт відбуватиметься у двох залах. 23 січня о 17 годині розпочнеться дійство у Палаці культури Луцька, а о 18 – у приміщенні обласного українського музично-драматичного театру імені Тараса Шевченка. Це робиться заради того, що нема у нашому місті такого залу, який би одночасно вмістив ту величезну кількість людей, котрі бажають долучитися і своєю копієчкою до благодійної скарбнички. Програма концерту у двох залах – однакова. Тільки зсунута, так би мовити, у часі, аби виступаючі встигали переходити із приміщення у приміщення. Відомо, що чимало людей приходять на Різдвяний благодійний концерт Волинської єпархії задовго до його початку, аби зайняти місце у залі. Бо знають, що буде тут тісненько не лише від щирості і щедрості людської, а й чисто від кількості жертводавців.

Якщо під час першого Різдвяного благодійного концерту Волинська єпархія Української Православної Церкви зібрала майже дві тисячі гривень, то під час останнього, дев’ятнадцятого, ця сума уже становила 270 тисяч гривень. А всього за 19 благодійних концертів Волинська єпархія УПЦ пожертвувала дітям-сиротам та нужденним майже 2 мільйони гривень!

Заради участі у Різдвяному благодійному концерті зумисне приїжджають у Луцьк паломники з Росії, Білорусі, серед них чимало духовних чад нашого митрополита, які завжди підтримують численні благодійні справи владики Ніфонта. Як і належить, власне, православній віруючій людині, котра знає, що Бог є Любов, і саме наша любов та доброта підтримають того, кому нині важче. У доброчинних акціях Волинської єпархії завжди беруть участь і очільники області та міста.

Завжди диву даєшся, скільки грошей кидають у карнавки люди, які прийшли на благодійний концерт, як щедро жертвують. А ще ж будуть приносити і в єпархію, передавати з благочинь, з парафій єпархії… Організатори ж благодійного концерту завжди готують цікаву, можна сказати – сердечну програму. Протоієрей Валентин Марчук, голова єпархіального інформаційно-просвітницького відділу, каже, що благодійний Різдвяний концерт – не єдина ювілейна подія у житті єпархії. У червні вп’яте відбудеться фестиваль “Благовіст Волині”, який із всеукраїнського вже став міжнародним. Також цьогоріч кошти, які пожертвують під час Різдвяного благодійного концерту, єпархія розподілить не тільки серед сиротинців області, а й підтримає родини, які виховують сиріт чи потрапили у складні життєві ситуації. Церква наразі прагне не тільки допомогти матеріально, каже отець Валентин, а й посприяти тому, аби сироти отримали нову добру родину…
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus