USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.96

У Луцьку – роботи над Стиром: люди бояться, що берег забудують

21 Жовтня 2016 15:59
Берег річки Стир у Луцьку почали зачищати від дерев та розрівнювати. Лучани б’ють на сполох: невже ділки обнагліли настільки, що тепер забудовуватимуть навіть охоронну зону водойм?

Що ж там насправді відбувається – у відеосюжеті ТРК Аверс.

Близько тижня тому на Набережній поблизу річки Стир почала гуркотіти техніка. Водій екскаватора Олег розповів, що працює на ТОВ «Волиньторгхліб», яка є підрядником цих робіт. Єдине, що знає чоловік, що тут має бути парк. І з посмішкою переконує, що забудовувати берег ніхто не буде.

«Тут буде парк, бігові доріжки, ну а далі я вам не розкажу, бо сам не знаю», - каже він.

Нагадаємо, раніше Інформаційне агентство Волинскі Новини повідомляоло, що значний резонанс серед лучан викликало питання будівництва на узбережжі Стиру на вулиці Ковельській, що поряд зі Старим містом.



Про те, що відбувається на Набережній, розповіли у департаменті ЖКГ міської ради. Очільник Юрій Крась пояснює: роботи відбуваються у рамках схеми благоустрою, яку затвердили ще у липні під час засідання виконкому.

Тут планують облаштувати спортивно-відпочинкову зону. Сам проект ще не готовий, однак, на диво, є бізнесмени, які горять бажанням його реалізовувати за власний кошт.

«До нас звернувся директор житлового комплексу «Шевченківський» щодо проведення робіт з благоустрою. Ми не заперечуємо», - каже Юрій Крась.

Те, що бізнес так рветься допомагати місту – чиновників не насторожує.

«Там будується житловий комплекс. Інвестор зацікавлений, щоб була якась привабливість для людей, паркова зона, а не чагарники. І готові вкласти туди частину своїх грошей».

Зі слів Юрія Крася, забудови там точно не передбачено. Схема затверджена, відступатися від неї навряд чи будуть. Тим паче, що це зона ймовірного підтоплення річки Стир, тому великі споруди зводити там недоцільно.

Звучить гарно, та чи насправді все так – будемо бачити.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Юрист Показати IP 21 Жовтня 2016 16:12
Хто міг подувати, що болото біля готелю "Світязь" та 3 школи забудують. Ділянка по іншу сторону Набережної дуже цікава під забудову. Спочатку парк, потім котлован, а далі і 9-ти поверхівка з'явиться. Але нічого поганого особисто я в цьому не бачу. Кущів та непролазних хащів ще багато. Місто стоїть на гарній річці і не бачить її, тому підтримую ініціаторів робіт.
Віктор Показати IP 21 Жовтня 2016 16:14
Знову заворушилися.. А якби щось і побудували!!! То й що??? Це біда чи злочин?? ВСЕ що побудоване...приносить прибутки, податки і робочі місця!!!!!!!!!! А трава і чагарі гроші не приносить!
Анонім до Віктор Показати IP 21 Жовтня 2016 16:19
Знищуйте все........... Аби це приносило прибуток, ід...ти......!!!!
Ахванасій до Віктор Показати IP 21 Жовтня 2016 20:20
Для мавпи дерева на яких не ростуть банани теж непотрібні.
Кава до Юрист Показати IP 21 Жовтня 2016 16:52
Місто стоіть на жаль уже на струмку! І цей струмок продовжує померати! і чогось "диванних" дописувачів ця проблема абсолютно не хвилює! а от будівництво-зразу ЖАБА....
Маріана до Кава до Юрист Показати IP 21 Жовтня 2016 18:06
І чим помогти струмку стати річкою? Будова тут ні до чого, поміліли всі річки на волині і турія і західний буг і інші. Я думаю то процес природній. А от викорчувати ті хащі на набережній давно пора.
Норм Тіп Показати IP 21 Жовтня 2016 18:08
Шо там боятись? Шо ті дружнглі нарешті зрубають?! Хай краще домів настроять
алфьоров Показати IP 21 Жовтня 2016 19:20
я рулю і с*ать хател

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus