USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Старе місто: платний в’їзд, односторонній рух

2 Липня 2015 17:14
У Луцьку обговорюють схему організації дорожнього руху в Старому місті. Під час чергового засідання міськвиконкому планують її затвердити.

Сьогодні, 2 липня, відбулося засідання круглого столу, на якому обговорили схему організації дорожнього руху у Луцьку. Розробляли цю схему більше року. Розробником стало ПП «Тола», архітектором - Василь Цюп’ях.

Як розповів перший заступник міського голови Тарас Яковлев, ця схема дозволить частково обмежити в’їзд в стару частину міста. Адже нині старе місто працівники та відвідувачі Центрального ринку використовують як парковку. І не один раз до міської ради зверталася адміністрація заповідника «Старий Луцьк», що проїзд для туристичних автобусів утруднений і руйнується стара бруківка.

У стару частину міста планують зробити платний в’їзд. Обмеження руху можна зробити шляхом монтажу булардів на в’їздах.

Односторонній рух планують зробити на вулиці Братковського та площі Ринок. Там стоятимуть в’їзні термінали.

Виїзний термінал планують встановити на вулиці Галшки Гулевичівни, яку теж зроблять з одностороннім рухом. З вулиці відкриють виїзд на вулицю Глушець – там приберуть паркан і місцевих торговців.

В’їзні та виїзні термінали будуть встановлені на вулиці Замковій. Ці термінали будуть видавати в’їзні чеки, які компостуватимуться на парковках, які там хочуть облаштувати.

Власне, з вулицею Замковою очікують найбільше нарікань, адже саме цим шляхом найбільше користуються підприємці Центрального ринку. Однак, кажуть розробники, іншого способу розвантажити Старе місто, немає.

Всі в’їзди будуть облаштовані булардами, які можуть підняти тритонний автомобіль, якщо за в’їзд не заплатили.

Вздовж вулиці Данила Галицького запланували декоративне огородження, аби водії не паркувалися на тротуарах і звідти має бути централізований в’їзд на площу ринок, який теж планують обладнати булардом і в’їзним терміналом.

Власне, всі ці роботи має виконати організація, яка буде займатися парковками в Старому місті.

Нагадаємо, наступного тижня відбудеться розкриття конкурсних пропозицій щодо претендентів на оператора паркування в Старому місті.

До слова, на парковках запланували погодинну оплату, тож на цілий день автомобілі працівникам ринку і підприємцям буде невигідно там ставити.

ЧИТАТИ ЩЕ: НА ЛУЦЬКІ ПРЕТЕНДУЄ ПІДПРИЄМЕЦЬ, ЯКОГО ВИГНАЛИ З ТЕРНОПОЛЯ

Всього в Старому місті облаштують 135 паркувальних місць. Чи будуть вони цілодобовими – поки невідомо.

Крім того, планується, що у вечірній та нічний час в’їзд на вулицю Замкову відкриють для того, щоб підприємці могли розвантажувати товари. А на площу ринок в’їзд буде цілодобово платний.

Розробники переконують, що передбачили доїзд до всіх будинків, розташований в Старому мітсі. Крім того, планується, що лучани, які постійно мешкають в цій частині міста, матимуть безкоштовний проїзд.

Безкоштовно автомобілі туристів в Старе місто не пускатимуть. А всі кошти, виручені з цих парковок, використовуватимуть на поліпшення інфраструктури Старого міста.

Однак представник Комітету захисту національної спадщини Ігор Левчук зауважив, що в деяких місцях, де передбачені парковки, є підземна забудова, яка руйнуватиметься через потік машин, зокрема, на Замковій площі. Тому він запропонував перенести парковку на вулицю Караїмську і облаштувати неподалік від кірхи, де підземної забудови немає. Однак він погодився, що розвантажувати рух в Старому місті треба.

Власне, цю схему розмістять на сайті міської ради з можливістю коментування. А затверджувати її планують під час чергового засідання міськвиконкому.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
дідо Показати IP 2 Липня 2015 17:22
Приберить клоаку-базар, і проблема з паркуванням у Старому місті зникне.
Anonymous Показати IP 2 Липня 2015 18:58
давно нужно пекренести этот горе базар туда где давно построено место для него, это около Кромберта ... а около замка нужно вообще сделать зелёную зону и запретить там вообще ездить кроме тролей и маршруток ...
Лучанин Показати IP 2 Липня 2015 20:38
Так, базар треба переносити! Це ж його совєти там зробили, щоб старе місто розвалити. Навмисно. А може й Путін. До совєтів же ж торгівлі не було і люди хврчувалися повітрям. Та й совєтів не було. Як вони могли бути в 1992 році? Історію треба переписувати і забувати... і забувати... і забувати... Так про що я? А! Свободу супермаркетам! Геть печінку!!!
гол Показати IP 2 Липня 2015 22:45
ідея дуже гарна!!!...стосовно базару....справді треба забрати!!! і зробит площу Ринок з цікавими кованими чи іншими ремісницькими речами
Аліна Показати IP 2 Липня 2015 23:21
Можна забрати частину базару, що знаходиться блище до замку, а ту, що блище до парку залишити і зробити її виключно продуктовою. І людям зручно і гарно.
777 Показати IP 3 Липня 2015 00:27
Егеж, Цюп'ях спец ще той. І підприємство таке ж. Чому, наприклад, не Діпродор? Бо відкату не дадуть?
Олександр Показати IP 3 Липня 2015 00:55
Ну що вам сказати ? ЦЯ міська рада і виконавчий комітет м'яко сказано, неповна розуму, і відверті хабарники, тут очевидний факт хтось дав хабар і почали дбати за місто і начебто за людей" дбають за інфраструктуру" , мутять парковку, а тут поряд вулиця Львівська і там дали хабар , але там вже не треба парковки біля будинку в 9 поверхів який теж мутять на 20 сотках .ФАКТ ТУРБОТИ ЗА ВЛАСНИЙ ДОБРОБУТ наочно проглядається. Ганьба і смуток за рідне місто.І коли вони вже суууууууу находяться, і перестанут жити одним днем?
Хлоп Показати IP 3 Липня 2015 10:33
Базар переносити не можна ні в якому разі. Його місце розташування зручне для лучан. Я хотів би побачити як шановний Анонімус із сумками буде пертися від кромберга до себе додому (хіба що якщо він не живе біля заводу і йому лінь їхати в центр). Згідний із Аліною, базар потрібно просто привести в належний вигляд. Щодо отих всіх платних вїздів, парковок так скажу - у Львові всі дороги з бруківки і чомусь там ніхто не говорить, що машини їх псують. Стоять вже сто років і в нормальному стані. Особисто я думаю, що такі новації просто приведуть до того, що по вулиці Глушець і біля базару буде ще більший пі...ц з паркуванням, а також будуть всі пертись на центральну площу, де і так зараз повно машин і той знак на вїзді всім до одного місця.
халф Показати IP 5 Вересня 2015 11:26
закрити в"їзд давно пора,кажу вам,бо мешкаю на одній з цих вулиць.Свій автомобіль в базарні дні(а це всі,крім понеділка0 поставити ніде.Мало того,по стороні,де знака немає ніхто не паркується,а навпкаки.А як якийсь найближений до імбіцилізму всуне машину напроти,то пробка на годину гарантована

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus