USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

У Луцьку розпочалася реєстрація на грошову допомогу для переселенців

18 Січня 2024 09:33
17 січня в Луцьку розпочалася реєстрація на грошову виплату для переселенців, яку надають благодійна організація «Карітас-Спес Луцьк» спільно з міським управлінням соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Документи приймають на вулиці Кафедральній, 17 в приміщенні благодійної організації, розповіла Суспільному проєктна менеджерка Анастасія Марків.

Реєстрація на грошову допомогу відбувається в рамках проєкту «Гуманітарна підтримка та стійкість вразливих верств населення, постраждалих від конфлікту в Україні».

Грошова допомога розрахована на 600 переселенців, зазначила проєктна менеджерка Анастасія Марків. Проєкт охоплює Волинську та частково Рівненську область.
«Ця допомога тільки для переселенців, які підлягають під такі категорії, як багатодітні родини, люди з інвалідністю, одинокі люди старшого віку, матір чи батько – одинаки», – говорить Анастасія Марків.
Читати ще: Внутрішні переселенці можуть отримати 10,8 тис. грн від ООН: як це зробити

За словами керівника благодійної організації «Карітас-Спес Луцьк» Павла Хом’яка, одна людина з домогосподарства може отримати 3600 гривень протягом трьох місяців. Кошти у сумі 10800 гривень виплачується одним траншем.

Для реєстрації, за словами Павла Хом‘яка, переселенці, які зараз тимчасово проживають у Луцьку, повинні зібрати пакет документів.
«Це паспорт громадянина України, ідентифікаційний код, довідка про статус ВПО, довідка про те, що ваш дохід на одну особу не перевищує 5400 грн. Також потрібно додаткові документи для пільгових категорій», – каже керівник благодійної організації.

Переселенка з Миколаєва та мама двох дітей Наталія Вакалюк у Луцьку живе понад рік. Благодійну допомогу, зізнається, планує витратити на ліки та харчі.
Читати ще: В Україні змінили порядок виплат переселенцям: про які нововведення треба знати

«В соцгрупах були заявки, що можна зареєструватися на грошову допомогу. Пакет документів я збирала недовго, там все було в наявності, треба було лише зробити ксерокопії», – каже переселенка.

Прийом документів від переселенців для отримання грошової допомоги триватиме впродовж місяця.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus