USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Луцьку розробляють концепцію переробки фекалій

25 Липня 2017 14:38
У міській раді напрацьовують новий підхід щодо вирішення питання із нечистотами в обласному центрі: замість реконструкції фільтраційних полів готують концепцію для переробки фекалій. Це має відповідати екологічному стандарту «Євро 6». Більше того, від переробки місто отримуватиме «зелену енергію».

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів 25-го липня.

Представник КП «Луцькводоканал» інформував, що вони підготували проект щодо реконструкції відстійників і подали заявку на отримання міжнародного кредиту.

Втім, член комісії Сергій Була зауважив, що нинішня влада кардинально змінює підхід і замість реконструкції відстійників хоче, аби нечистоти переробляли.

«Ми залучаємо людей, щоб виробляють електричну енергію з біогазу, вже відбулося три зустрічі. За таких умов нам не потрібно буде реконструювати поля фільтрації. Зараз я займаюся цим проектом. Не потрібно буде 10 мільйонів заливати в бетон на реконструкцію полів фільтрації.

Зараз готуємо всю необхідну документацію. Ми говоримо про грантовий проект, а не про кредитні кошти», - інформував Була.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
От як воно Показати IP 25 Липня 2017 15:59
будемо більше с*ати, тепліше буде в будинках, менше - холодніше. А самих головних серунів на дошку пошани...
скептик Показати IP 25 Липня 2017 18:59
із шламових відходів після одержання біогазу будуть робити ковбасу

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus